Tänään vietämme Lasten oikeuksien päivää

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään jälleen 20.–26.11.2023.

Heinolassa Lapsi- ja nuorisoparlamentti kokoontui aamulla valtuustosaliin. Paikalla olivat Heinolan nuorisovaltuuston ja koulujen edustajat. Paikalle eivät päässet Vierumäen koulun ja Heinolan lukion edustajat.

Lapsi- ja nuorisoparlamentin avasi Heinolan valtuuston puheenjohtaja Niina Varjo. Hän kehui vuosittaista tapahtumaa mukavasti yllätykselliseksi ja erittäin tärkeäksi kohtaamispaikaksi. Lasten ja nuorten äänet välittyvät parlamentin välityksellä kaupungin luottamushenkilöstölle, viranhaltijoille ja työntekijöille.

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen kertoi lapsille ja nuorille valmistelussa olevista kehittämiskohteista mm.: Vierumäen alue, Niemelänranta, Laviassuon-tuulipuisto sekä Prisman rakentuminen Heinolaan.

Koulujen oppilaskunnat olivat valmistaneet omat esityksensä, missä kertoivat Heinolassa hyvin olevista asioista ja toivat esille kehittämiskohteita. Heinolaa kiitettiin luonnon kauniiksi kaupungiksi, jossa on paljon myös ilmaisia harrastusmahdollisuuksia. Kouluruokaa kehuttiin, mutta liharuokia ja yllätysruokapäiviä toivottiin. Nuoret ovat varsin valveutuneita – roska-astioita toivottiin lisää, muutenkin yleiseen siisteyteen pyydettiin kiinnittämään huomiota erityisesti harraste- ja liikuntapaikoilla kuin koulujen pihoissa. Erityisinä toiveina nousivat mm. Pieni huivipuisto, e-Sport areena, Kepparirata, kiusaamisen lopettaminen. Koulutuskeskus Salpaus tervehti parlamenttia videotervehdyksellä.

Jyrängön koulu oli järjestänyt tilaisuuteen edesmennyttä Aira Samulinia kunnioittaen taukotanssin Airan videota mukaillen.

Tilaisuus päättyi mehu- ja kahvitarjoiluun. Lapset ja nuoret saivat kotiin viemisiksi Heinola-tuotteita.

Hyvää lasten oikeuksien viikkoa kaikille, pidetään huolta tulevaisuuden tekijöistä!

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu