Tällä viikolla vietetään ravitsemusviikkoa

Ravitsemusviikon 2021 mainosmateriaali

Tällä viikolla 8.–12.11.2021 vietetään ravitsemusviikkoa. Ravitsemusviikon tavoitteena on avata ajankohtaista tutkimusta, kertoa ravitsemustieteilijöiden tekemästä työstä sekä nostaa esille luotettavan ravitsemustiedon edustajat. Tämän vuoden kattoteemana on tutkittu tieto.

Mitä ravitsemusterapeutit ovat?

Ravitsemusterapeutti on Valviran laillistama ravitsemuksen huippuosaaja, jolla on ravitsemushoitoon erikoistunut yliopistokoulutus. Ravitsemusterapeutit pitävät mm. yksilö- ja ryhmävastaanottoa, kouluttavat, luennoivat, vastaavat joukkoruokailun ravitsemuslaadusta ja tekevät töitä väestön terveyden edistämiseksi. Ravitsemusterapeutti tekee myös yhteistyötä mm. terveydenhuollon muun henkilöstön, varhaiskasvatuksen sekä koulujen ja järjestöjen kanssa.

Kenelle ravitsemusterapeutin ohjauksesta on hyötyä?

Ravitsemusterapeutti antaa asiakaslähtöistä ja yksilöllistä ohjausta sekä tukea ruokavalioon, syömiseen ja elämäntapoihin liittyvissä asioissa. Ravitsemusterapiassa huomioidaan jokaisen elämäntilanne, yksilölliset mieltymykset ja tavoitteet sekä mahdollisen sairauden asettamat vaatimukset.

Ohjauksesta voi olla hyötyä esim.:

  • diabeteksessa
  • ärtyvässä suolessa
  • keliakiassa
  • munuaisten vajaatoiminnassa
  • yksipuolisessa ja/tai riittämättömässä ruokavaliossa
  • painonhallinnassa
  • syömishäiriöoireilussa.

Ravitsemusterapia Heinolassa

Heinolassa ravitsemusterapeutille voi hakeutua joko hoitajan tai lääkärin ohjauksella tai olemalla suoraan yhteydessä ravitsemusterapeuttiin soittoaikana: ma–pe klo 10.30–11, p. 044 769 4138. Lisätietoja löydät ravitsemusterapian verkkosivuilta. Sivuilta löydät myös ravitsemusvideosarjan, joka antaa vinkkejä mm. kohonneen verenpaineen ja veren kolesteroliarvojen hoitoon.

Lisätietoja

Ravitsemusviikko 2021

Heinolan kaupungin ravitsemusterapia

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu