Taiteilija Eino Grön täytti WPK-talon

vanhustenpäivän juhla 2023

Valtakunnallisen vanhusten viikon päätapahtuma Heinolassa oli ”Tehdään iästä numero”. Tilaisuuden pääesiintyjänä oli taiteilija Eino Grön. WPK-talon juhlasali oli ääriään myöden täynnä – paikalle oli saapunut reilut 130 ikäihmistä.

Tilaisuuden avasi Heinolan kaupungin hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja, joka puheenvuorossaan nosti esille, että on saavutus elää pidempään ja terveemmin kuin aiemmin. Ikäihmisten merkitys yhteiskunnassa helposti unohdetaan. Moninaisuus tulisi huomioida mm. palveluita suunniteltaessa ja ennen kaikkea, että muistaisimme arjessa kuulla ikäihmisten äänen.

vanhusten viikon pääjuhla Pirjo Hepo-oja

Heinolan seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Tarja Soppi kutsui lavalle tilaisuuden pääesiintyjän, taiteilija Eino Grönin.

vanhusten päivän juhla Tarja Soppi

Taiteilijan esitys koostui ikivihreistä kappaleista vuosikymmenten varrelta. Samettinen ääni ympäröi WPK-talon pääsalin. Esitettyjen kappaleiden joukosta löytyivät niin Kuolleet lehdet, Sä kuulut päivään jokaiseen, Valssi menneiltä ajoilta, Satumaa ja Ilta Saimaalla. Iltapäiväkonsertti oli erittäin onnistunut. Musiikki kirvoitti hymyjä läsnäolijoiden huulille ja kyllä kappaleet saivat yhden, jos toisenkin jalan vipattamaan sointujen tahdissa.

Taiteilija Eino Grön

Budapestin yössä kappale toi eräälle herralle muistoja Budapestin matkoista – ”aivan kuin olisin ollut taas siellä” hän sanoi.

Monet läsnäolijat kertoivat nuoruusvuosien tulleen mieleen kappaleita kuunnellessa. Taiteilijan puhtaana säilynyttä ääntä kiiteltiin. Itse taiteilija kommentoi äänen säilymistä ”laulamalla ääni ylläpidetään hyvässä kunnossa – näin olen pyrkinyt tekemään.”

Eino Grönin osuus päättyi Maan korvessa kulkevi lapsosen tie -hengelliseen lauluun. Eräskin kostea silmäkulma näkyi kuulijoiden joukossa.

Musiikkiopiston jousikvartetti saapui säestämään Hämäläisten laulua, joka yhteislauluna tilaisuuden perinteiden mukaisesti toteutettiin.

Musiikkiopiston jousikvartetti

Tämän jälkeen siirryttiinkin WPK-talon lasikuistille nauttimaan konserttikahvit, makoisat tarjottavat ja kahvit mahdollisti Jyränkölän ravintola ja vapaaehtoiset jotka avustivat tarjoiluissa ja osallistuneita muutenkin. Iloinen puheensorina täytti tilan.

Kahvihetki Vanhusten päivän juhla

Kiitos tilaisuuden järjestelyissä mukana olleille Heinolan kaupungin, Heinolan seurakunnan ja Jyränkölä setlementin edustajille. Lämmin kiitos osallistujille.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu