Seudullisen Ympäristöviikon ja julistekilpailun aiheena luonnon monimuotoisuus

Puun halaus

Seudullisen Ympäristöviikon ja julistekilpailun aiheena on tänä vuonna luonnon monimuotoisuus. Luonnon monimuotoisuus vähenee jatkuvasti monesta ihmisestä johtuvasta syystä. Luontokato uhkaa useita lajeja ja luontotyyppejä. Joka yhdeksäs suomalainen eliölaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon ja joka toinen luontotyyppi Suomessa on jo uhanalainen. Kun elinympäristö tuhoutuu, katoaa myös siitä riippuvaiset lajit. Monimuotoinen luonto on ehyt ja samalla edellytys ihmisen hyvinvoinnille.

Ympäristöviikolla pohditaan yhdessä, miten voimme omilla teoillamme ja valinnoillamme vaalia luonnon monimuotoisuutta. Julistekilpailuun kutsutaan Hartolan, Heinolan, Hollolan, Iitin, Lahden ja Sysmän ala- ja yläkoululaiset sekä lukiolaiset. Kilpailuaikaa on 15.5. asti ja kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla. Ohjeet osallistumiseen löydät ymparistoviikko.fi –sivuilta.

Raati valitsee julisteeksi painettavan voittajatyön. Kisan voittaja sekä ikäryhmien parhaat palkitaan kunniakirjoin ja palkinnoin oman koulun kevätjuhlassa. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttely Ympäristöviikon Facebook -sivulle sekä syksyllä Ympäristöviikkoa viettävien kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin paikkoihin.

26. seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 19.–25.9.2022. Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoon. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla.


Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu