Salpakierto Oy kutsuu taloyhtiön jätehuollon kehittämisestä kiinnostuneet mukaan lajittelumestarikoulutukseen

Lajitteluastioita pöydällä
Kuva: Salpakierto Oy

Kahtena iltana järjestettävä koulutus on maksuton

Taloyhtiöillä sekajäteastiat usein täyttyvät liiankin nopeasti ja jätehuoltokulut saattavat nousta suhteettoman korkeiksi. Jätehuoltoon liittyvät asukaspalautteet ovat varmasti isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden hallitusten jäsenten arkipäivää. Jätelakikin sen jo sanoo, että lajitella pitäisi, mutta miten saada kaikki taloyhtiössä mukaan, kun kaikkia ei vain kiinnosta?

Salpakierto Oy järjestää nyt jo viidennen kerran maksuttoman lajittelumestarikoulutuksen, johon voivat osallistua kaikki taloyhtiön jätehuollosta kiinnostuneet tahot, kuten hallituksen jäsenet, osakkaat ja vuokra-asujat. Koulutuskokonaisuus toteutetaan kahtena arki-iltana Kujalan käsittelykeskuksessa huhti–toukokuun vaihteessa. 

Lajittelumestarikoulutuksessa pureudutaan rennolla meiningillä jätehuoltoketjun osasiin oppien ymmärtämään koko ketjun toimivuuden ja yhteistyön merkitys.

Kahden tiiviin opiskeluillan aikana annetaan tietoa mm. uuden jätelain tuomista muutoksista, lajittelusta ja jätteiden hyödyntämisestä, toimivasta jätetilasta sekä vinkkejä kuinka lajitteluneuvontaa voisi omassa taloyhtiössä toteuttaa ja kuinka jätehuollossa on mahdollista saada kustannussäästöjä.

Koulutus on saanut aiempina vuosina osallistujiltaan erittäin hyvää palautetta ja osallistujat ovat kiitelleet erityisesti koulutuksen kokonaisuutta hyvine ryhmäkeskusteluineen. Ongelmat taloyhtiöissä ovat hyvin samankaltaisia, mutta luovia ja hyvinkin erilaisia ideoita asioiden kehittämiseen on saatu koulutusmateriaaleista sekä osallistujien mukanaan tuomista ajatuksista ja ideoiden vaihdosta. Uudet opit on otettu hyvin käyttöön koulutukseen osallistuneiden kurssilaisten asuinkiinteistöillä.

Lajittelumestarikoulutukseen ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 24.4.2022 osoitteessa salpakierto.fi.

LAJITTELUMESTARIKOULUTUS 2022

Kujalan käsittelykeskus, Sapelikatu 7, Lahti

to 28.4. ja to 5.5.2022 klo 17–20.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu