Salpakierto on aloittanut jätekuljetusten kilpailutukset

roska-autoja rivissä

Kuljetusyritysten kanssa käyty markkinavuoropuhelu on saatu päätökseen ja Salpakierto Oy on aloittanut jätelain mukaisesti kiinteistönhaltijan jätteenkuljetusjärjestelmästä kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen siirtyvien bio-, pakkaus- ja metallijätteiden kuljetusten kilpailutukset.

Jätekuljetukset kilpailutetaan koko toimialueella hankintalain mukaisesti ja yksityiset kuljetusurakoitsijat tekevät edelleen konkreettisen keräystyön. Salpakierto suunnittelee toimialueen keräysjärjestelmän ja urakka-alueet.

Kilpailutukset on käynnistetty porrastetusti toukokuusta alkaen. Ensimmäisenä ovat vuorossa muovipakkausten kuljetukset, sitten kartonkipakkausten kuljetukset kesällä, lasipakkausten ja metallijätteen kuljetukset alkusyksyllä ja viimeisenä biojätteiden kuljetukset kilpailutetaan marraskuusta alkaen.

Niin ikään yhteisesti kilpailutettuihin, Salpakierron järjestämiin kuljetuksiin siirtyminen tapahtuu porrastetusti elokuusta 2023 alkaen ja päättyen heinäkuussa 2024. Kilpailutuksessa valitut urakoitsijat reitittävät voittamansa urakka-alueen ja samalla alueella yhtä jätejaetta ajaa enää vain yksi urakoitsija.

Markkinavuoropuhelun aikana olemme keränneet kuljetusyrityksiltä näkemyksiä alkavia kuljetuksia ja urakkaohjelmaa koskien. Tässä on tietenkin ollut tavoitteena muodostaa mahdollisimman monia urakoitsijoita kiinnostava ja kaikin puolin toimiva kokonaisuus, sanoo Salpakierto Oy:n palvelupäällikkö Toni Kranttila.

Asukkaiden näkökulmasta pyrimme siihen, että muutos on mahdollisimman huomaamaton ja sujuva. Pyrimme myös jatkossa kehittämään palveluitamme niin, että ne palvelisivat mahdollisimman monipuolisesti alueemme asukkaita.

Lisätietoja

Toni Kranttila
Salpakierto Oy, palvelupäällikkö
p. +358 41 731 7433

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu