Puutarhojen kevätsiivouksen aika on taas – ethän polta jätettä

Keväinen kukkapenkki ja harava

Puutarhanhoidosta tulee aina jonkin verran puutarhajätettä, jonka hävittämiseen kuntien jätehuolto- tai ympäristöviranomaiset antavat ohjeistuksensa. Suuressa osassa Päijät-Hämettä puutarhajätteen hävittäminen polttamalla on kokonaan kielletty.

Kodin tai mökin risuja ja oksia hävitettäessä on huomioitava Päijät-Hämeen kunnissa voimassa olevat jätehuolto- ja ympäristömääräykset sekä Ilmatieteen laitoksen varoitukset.

Lahden seudun jätehuoltoviranomaisen alueeseen kuuluvat Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Puutarhajätettä, kuten mitään muutakaan jätettä, ei saa hävittää polttamalla Lahden seudun jätehuoltoviranomaisen alueella. Jätteiden hävittäminen polttamalla on kielletty alueen jätehuoltomääräyksissä.

Oksat ja risut kannattaa hakettaa ja käyttää esimerkiksi katteena pensaiden alla. Haravointijätteet voi kompostoida kiinteistöllä, jolloin saa multaa puutarhaan. Jos risuja, oksia ja haravointijätteitä ei halua hyödyntää omassa puutarhassa, voi ne viedä ilmaiseksi Salpakierto Oy:n lajitteluasemille.

Kiinteistöjen tulipesissä saa polttaa vain kuivaa, käsittelemätöntä puuta. Roskia ei saa hävittää kiinteistöjen tulipesissä. Sytykkeenä voi käyttää vähäisiä määriä paperia ja kartonkia.

Lisätietoa

Lahden seudun jätehuoltoviranomainen, asiakaspalvelu: 044 416 4352 (ma–to klo 12–15 ja pe klo 9–11), jatehuoltoviranomainen@lahti.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu