Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan showband tanssitti koululaisia Heinolan lukiolla

Suomalaisen musiikin päivää ja Jean Sibeliuksen päivää juhlittiin 8.12. Heinolan lukiolla varusmiessoittokunnan showbandin tahtiin. Parolannummen panssariprikaatin yhtye esiintyi päivän aikana kaksi kertaa. Ensimmäiseen esitykseen osallistuivat Heinolan koulujen 4.–6.-luokkalaiset klo 9.30 ja toiseen esitykseen yläastelaiset klo 12.30. Molemmat esitykset olivat kestoltaan 45 minuuttia.

Kyseessä oli vuoden aikana useita keikkoja tehneen ryhmän viimeinen esitys vuodelle 2022. Samalla kaikkien muusikoiden aliupseerikurssin ja palveluksen päättyminen on jo ovella. 18-henkisen showbandin tapahtumatuottaja aliupseerioppilas Teemu Soini avasi kuluneen vuoden tunnelmia.

Kovasti ollaan tehty vuoden aikana töitä ja kiva nähdä miten se kantaa hedelmää. Kokonaisuuteen kuuluu kuitenkin paljon henkilöitä, koska vastaamme itse myös valo- ja äänitekniikasta, roudaamisesta ja tietenkin keikkojen järjestämiseen menee oma aikansa. Pitää etukäteen sopia aikatauluista ja sähköjen sijoittelusta lähtien kaikki. Meillä on hyvä yhteishenki ja tarvittaessa saamme henkilökunnalta sekä kouluttajilta apua, Soini kertoo.

Parolannumella varusmiessoittokuntaan hakeneet suorittavat ensin jääkärin peruskoulutuskauden, jonka jälkeen alkaa erikoistuminen musiikkiin. Soittoharjoituksissa saattaa tuolloin kulua peräti yhdeksän tuntia päivässä. Omien keikkojensa lisäksi showband on myös avustamassa paraateissa ja marsseissa esiintyvää konserttisoittokuntaa. Parolannummelta löytyy myös Suomen ainoa kivääritaitoryhmä. Sen erikoisalaa ovat sotilaallinen yhdenaikaisuus, särmät ja hallitut liikkeet, sekä näyttävät heitot. Kivääritaitoryhmä esiintyy paitsi omana kokoonpanona, mutta myös rumpuryhmän kanssa, sekä koko soittokunnan kuviomarssissa.

Palvelus vahvisti halua jatkaa musiikinopintojen parissa

Teemu Soini on iloinen, että vuoden aikana porukka on hitsautunut todella hyvin yhteen. Hän arvelee, että yhteistyötä tullaan tekemään myös palveluksen jälkeen. Showbandin solisti Minni-Maria Rissanen uskoo monen lähtevän opiskelemaan musiikkia kun palvelus on suoritettu.

Monilla varmaan auennut uusi maailma tästä ja suunnitelmat ovat muuttuneet. Olen kuullutkin, että moni aikoo hakea opiskelemaan musiikkia ja se on suunnitelmissa itsellänikin. Lähinnä Metropolia, Pop & Jazz Konservatorio ja Sibelius-Akatemia ovat sellaisia halutuimpia vaihtoehtoja, Minni-Maria pohtii.

Laulaja Minni-Maria Rissanen kokee, että keikkailusta saadut valmiudet ja kokemukset ovat eduksi opinnoissa ja tulevaisuudessa.

Vaikka korona rajoittikin esiintymistä, oli keikkojen määrä nousujohteista kesän aikana. Kaikki paukut on nyt annettu ja alkaa ansaittu lepo.

Kyllä tässä alkaa olemaan levon tarpeessa. Mukava lopettaa keikkailu näissä merkeissä ja pian pääsee viettämään joulua perheen kanssa. Saa syödä ja nukkua. Ennen kaikkea nukkua, naurahtaa Teemu Soini tyytyväisenä.

Ohjelmassa oli kaikille jotain, mm. poppia, diskoa ja rokkia.
Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu