Puistoruokailu oli kiitelty kokeilu

Valokuva Maaherrankadulla Heinolassa sijaitsevasta Tarhasta

Osana vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin, OSBU, toimenpiteitä Heinolan kaupunki järjesti puistoruokailukokeilun kaupunkilaisille. Maksuton puistoruokailu järjestettiin Tarhan pihapiirissä (ent. Maaherran päiväkoti) kolmena päivänä viikossa koko kesäkuun ajan.

Tarjolla oli keittoruoka, näkkileipää ja ruokajuoma. Ruokailija toi mukanaan omat astiat ja aterimet, jotta vältyttiin kertakäyttöastiajätteeltä. Ruokaa tarjottiin 11 päivänä kesäkuun aikana, ruokailijoita paikalla kävi noin 1300.

Palaute puistoruokailusta oli erittäin positiivista. Tieto ruokailun järjestämisestä oli levinnyt somen, lehtijutun ja henkilökohtaisten kontaktien kautta eri ikä- ja käyttäjäryhmille. Ruokailun järjestämistä pidettiin todella hienona tekona.

Ruokailun lomassa on tavattu tuttuja, tutustuttu uusiin ihmisiin ja aina on ollut ruoka- ja juttuseuraa, kommentoi ruokailemassa poikennut heinolalainen eläkeläinen.

Haastatellulle lapsiperheelle Tarhan toiminta oli entuudestaan tuttua ja nyt oli mahdollista yhdistää puuhailu leikkipuistossa, uiminen ja ruokailu.

Ruokailu koettiin tarpeelliseksi, sillä perheet saavat taloudellista helpotusta ruokailun myötä. Kesä on pitkä aika ja kahden lämpimän aterian valmistus perheessä näkyy myös rahapussissa. Sekä haastateltu lapsiperhe kuin myös eläkeläinen toivovat, että ensi kesänä toiminta jatkuisi ja laajenisi kattamaan myös heinäkuun. Ruokaa kehuttiin erittäin hyväksi – lapsetkin ovat tykänneet ja kyselleet mitä keittoa huomenna on tarjolla.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu