Puistoruokailu keräsi kehuja

Tarhan piha
Luovan ja kokeilevan toiminnan Tarhan piha-alue.

Tarhan pihalla toteutettiin tiistaina 6.6.2023 ensimmäinen puistoruokailu. Heinolan kaupunki osoitti vuodelle 2023 osallistuvan budjetoinnin rahoja mm. puistoruokailuun. Puistoruokailussa ovat yhteistyössä Heinolan kaupunki, Heinolan seurakunta, Jyränkölän Setlementti, Lahden esi- ja turvakoti ry, Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeen piiri ja Päijät-Hämeen hyvinvointialue.

Ulla Reinikka tarjoili maistuvaa jauhelihakeittoa. Ulla edusti Jyränkölän Setlementtiä vapaaehtoistyöntekijänä.

Aurinkoinen keli houkutteli kivasti ruokailijoita paikalle. Järjestäjiä jännitti, että tuleeko paikalle ihmisiä ja onko tieto puistoruokailusta levinnyt tarpeeksi. Jännitys osoittautui turhaksi ja ensimmäisen puolen tunnin aikana jo 60 ruokailijaa oli saapunut paikalle.

Tiistain ruokalistaan kuului jauhelihakeiton lisäksi myös näkkileipä ja vesi.

Puistoruokailun tapahtumailmoituksen suurin osa oli huomannut paikallisesta lehdestä. Myös sosiaalinen media oli tavoittanut kävijöitä. Ruokailun ikäjakauma oli laaja ja paikalla oli lapsia, lapsiperheitä, nuorisoa, keski-ikäisiä ja iäkkäämpää väestöä. Jokainen ruokailija kävi poistuessaan kiittämässä maittavasta ruoasta ja lupasi ehdottomasti tulla myös uudelleen. Monien mielestä ilmaisen ruokailun järjestäminen oli mahdottoman hyvä idea: maailmantaloudesta johtuen ihmisillä ei välttämättä ole varaa edes ruokaan ja pienikin apu on paikallaan. Puistoruokailu mahdollisti myös yhteisen mukavan lounashetken kauniissa kesäkelissä.

Kaikille maksuton ruokailu toteutetaan 6.6.2023 alkaen tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, pois lukien juhannusaatto 23.6. Ruokailu järjestetään Tarhan pihalla, Maaherrankatu 7, klo 10.30 – 12.00 tai niin kauan kuin ruokaa riittää. Ruokailu on kaikille avoin, otathan omat astiat (kulho, lusikka ja muki) mukaan.

Viikon 23 ruokalista. Keskiviikkona tarjolla nakki-kasviskeittoa ja perjantaina hernekeittoa.
Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu