Poikkeuksellinen vesitilanne Heinolan vesialueilla

Kylpylän uimaranta

Virkistyskäyttökauden alkaessa Heinolan kaupunki haluaa varoittaa tavallista voimakkaammasta virtauksesta Kymen virrassa. Kylpylän uimarannassa voimakas virtaus tuntuu nyt uima-alueellakin. Virtaus voi aiheuttaa yllätyksiä myös veneilijöille.

Viime talven runsaan lumimäärän ja kevään sateisuuden seurauksena koko Kymijoen vesistöalueella järvien vedenpinnat ovat normaalia merkittävästi korkeammalla. Päijänteen vedenpinta on jo noussut tulvarajana pidetyn tason tuntumaan ja pinnankorkeuden nousua hillitään runsaalla juoksutuksella Kalkkisista Ruotsalaiseen ja edelleen Kymijokeen. Lue vesitilanteesta lisää Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.

Maastossa samaan aikaan märkää ja kuivaa

Vedenkorkeus aiheuttaa myös muita poikkeustilanteita. Esimerkiksi rannoilla kulkevat ulkoilupolut ovat tavallista märempiä. Kaupunki on saanut useita yhteydenottoja rantapolkujen kunnostamiseksi soralla tai pitkospuilla. Päätöksiä kunnostustöistä tai uusien pitkospuureittien rakentamisesta ei kuitenkaan tehdä poikkeustilanteen perusteella. Polkujen kuntoa seurataan pidemmällä ajanjaksolla.

Pintojen ennustetaan pysyvän korkealla tai nousevan vielä tämän viikon ajan, jonka jälkeen niiden odotetaan kääntyvän laskuun.

Vaikka vesistöt ovat korkealla ja rantapolut märkiä, maasto ylempänä on kuivaa. Heinolassa on tälläkin viikolla ollut voimassa metsäpalovaroitus. Varoituksen aikana nuotioita ei saa sytyttää edes merkityille ja rakennetuille tulipaikoille. Tarkista varoitukset ennen retkeä Ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Lisätietoja: ympäristöpäällikkö Helka Sillfors, 0500 918 597 ja liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen, 044 797 8570, etunimi.sukunimi@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu