Heinolan Paviljonginharjun portaiden avajaiset ja nimikisa

porrastreenit

Tervetuloa Paviljonginharjun portaiden avajaisiin ma 1.11.2021 klo 18

Heinolan kaupungin Paviljonginharjun portaat avattiin yleisölle perjantaina 22.10.2021. Portaat ovat houkutelleet jo useita liikkujia paikalle ja vastaanotto on ollut erittäin positiivista. Heinolan kaupunki järjestää viralliset portaiden avajaiset sekä avaa samalla nimikilpailun. Haastamme myös heinolalaisia yksityishenkilöitä ja työyhteisöjä osallistumaan valtakunnalliseen Porraspäivät-kampanjaan 1.–7.11.2021.

Paviljonginharjun portaiden avajaisohjelma

Kaupunki järjestää viralliset portaiden avajaiset maanantaina 1.11. klo 18 alkaen. Portaat löytyvät Piestanyn rantatieltä, aivan rautatiesillan vierestä.

Avajaisohjelma:

 • Avajaispuhe, Harri Kuivalainen, teknisen toimen johtaja, Heinolan kaupunki
 • Luonto ja portaat -ajatuksia, Pirjo Hepo-oja, hyvinvointijohtaja, Heinolan kaupunki
 • Nauhan leikkaus
 • Ohjattu porrasjumppa, Heinolan kaupungin liikuntapalvelut

Osallistu ohjattuihin porrastreeneihin 1.–5.11.2021

Heinolan kaupungin liikuntapalvelut järjestää ohjattua porrastreeniohjausta. Porrastreenit ovat kestoltaan 30 minuuttia.

 • Ma 1.11. klo 18.15
 • Ti 2.11. klo 15
 • Ke 3.11. klo 12
 • To 4.11. klo 18
 • Pe 5.11. klo 10

Portaat tarvitsevat arvoisensa nimen – osallistu nimikisaan

Järjestämme nimikilpailun 1.–7.11.2021. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja ehdottaa omaa nimiehdotustasi seuraavasti:

 1. Maanantaina 1.11. löydät kaupungin verkkosivujen etusivulta nimikilpailumainosbannerin, josta pääset täyttämään sähköisen lomakkeen.
 2. Heinolan kirjastolla on nimikilpailun ajan erillinen postilaatikko kirjaston sisällä, johon voit jättää oman nimiehdotuksesi. Täytettävät laput löydät postilaatikon yhteydestä.

Valtakunnalliset porraspäivät 1.–7.11.2021

Ensi viikolla vietetään valtakunnallisia porraspäiviä. Sinulla on mahdollisuus ilmoittaa itsesi tai työyhteisösi mukaan kampanjaan.

Klikkaa itsesi Porraspäivät-kampanjan verkkosivuille, josta pääset ilmoittautumaan mukaan.

Löydät sivuilta myös tietoa porrasliikunnan monista hyödyistä. Tiesitkö esimerkiksi, että

 • rappusten nousu kävellen vastaa teholtaan hölkkää ja
 • 6 minuutin porraskävely päivittäin voi parantaa kestävyyskuntoa yhtä paljon kuin 45 minuutin mittainen päivittäinen kävelylenkki?

Kansallisten kaupunkipuistojen kehittämishankkeet saivat ympäristöministeriöltä huomattavaa tukea

Ympäristöministeriö on myöntänyt avustusta yhteensä 2,87 miljoonaa euroa kansallisten kaupunkipuistojen kunnostus- ja kehittämishankkeisiin. Avustusta sai yhteensä 22 hanketta, jotka toteutetaan vuosien 2021–2022 aikana.

Avustusta saivat kaikki kymmenen kansallisten kaupunkipuistojen verkostoon kuuluvaa kaupunkia: Forssa, Hanko, Heinola, Hämeenlinna, Kokkola, Kotka, Kuopio, Pori, Porvoo ja Turku.

Hankkeiden tarkoituksena on parantaa kaupungin asukkaiden liikkumis- ja virkistysmahdollisuuksia sekä lähiluontoon pääsyä. Myös nähtävyys- ja elämyskohteiden saavutettavuutta helpotetaan yhteyspolkuja parantamalla ja lisäämällä. Lisäksi rakennetaan luontoa kulutukselta ja häiriöiltä suojaavia rakenteita, kuten portaita ja lintutorneja sekä kunnostetaan olemassa olevia rakenteita.

Heinolan kaupungin hankkeita ovat mm. Jyrängön rantareitin kunnostaminen esteettömäksi sekä yhtenäisyyttä parantavien Paviljonginharjun liikunta- ja näköalaportaiden rakentaminen. Lisäksi teemme luonnonhoitotoimia Koskensaaressa sekä rakennamme Isiäiseen lintutornin ja lisäämme opasteita.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu