Päijät-Sote: Sysmässä veden keittokehotus on voimassa koko desinfioidussa verkostossa

Sysmän kunnassa 6.1. sattuneen putkirikon seurauksena saastuneen verkoston desinfiointi on saatu suoritettua koko verkoston alueella. Myös verkoston huuhtelut on pääosin saatu suoritettua. Mikäli vedessä tuntuu edelleen kloorin hajua, tulee vettä juoksuttaa, kunnes haju häviää. Vedessä voi ajoittain edelleen esiintyä verkostosta irronnutta sakkaa. Tällöin vettä tulee juoksuttaa, kunnes se on jälleen kirkasta.

Veden keittokehotus on voimassa koko desinfioidun verkoston alueella. Juomavesi ja ruoanvalmistukseen käytettävä vesi on keitettävä 5 minuutin ajan. Vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti. Tarkempia ohjeita veden käyttöön keittokehotuksen aikana löytyy Päijät-Soten sivuilta veden-kayttoohjeita-keittokehotuksen-aikana-v1.pdf (paijat-sote.fi) .

Kiinteistöillä, joissa ei ole ollut kulutusta häiriötilanteen aikana, tulee vettä juoksuttaa reilusti ennen käyttöönottoa. Mikäli vedessä esiintyy kloorin hajua, tulee juoksutusta jatkaa kunnes haju häviää. Lisäksi veden laatu on hyvä varmistaa näytteenotolla. Näytteenotosta voi olla yhteydessä Sysmän kuntaan ensi viikolla p. 044 713 4553 (klo 9-15).

Näytteenotto verkostosta desinfioinnin onnistumisen varmistamiseksi aloitetaan 17.1.2022.

Varaveden jakelupiste on edelleen toiminnassa ja siitä tiedotetaan Sysmän kunnan sivuilla.

Henkilöitä, jotka epäilevät saaneensa oireita juotuaan saastunutta vettä, pyydetään viikonlopun aikana olemaan yhteydessä Akuutti24:n päivystykseen.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu