Päijät-Sote: Sysmässä talousvesi keitettävä yhä, verkoston desinfiointi vaikuttaisi onnistuneen hyvin

Sysmän kunnassa 6.1. saastuneen vesijohtoverkoston desinfioinnin onnistumisen varmistamiseksi on otettu näytteitä 17. ja 21.1.2022. Näytteiden tulokset ovat puhtaita ja verkoston desinfiointi näyttäisi onnistuneen hyvin. Näytteenottoa jatketaan vielä tiistaina 25.1.2022 koko verkoston alueella. Alustavan arvion mukaan keittokehotus voidaan purkaa perjantaina, mikäli kaikki tulokset valmistuvat siihen mennessä ja ne ovat puhtaita.

Veden keittokehotus on voimassa koko desinfioidun verkoston alueella. Juomavesi ja ruoanvalmistukseen käytettävä vesi on keitettävä 5 minuutin ajan. Vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti. Tarkempia ohjeita veden käyttöön keittokehotuksen aikana löytyy Päijät-Soten sivuilta veden-kayttoohjeita-keittokehotuksen-aikana-v1.pdf (paijat-sote.fi).

Kiinteistöillä, joissa ei ole ollut kulutusta häiriötilanteen aikana, tulee vettä juoksuttaa reilusti ennen käyttöä. Sysmän kunnan verkkosivuilla on erillinen ohje veden juoksutuksesta. Siihen kannattaa tutustua ennen juoksutuksen aloittamista.

Varaveden jakelupiste on edelleen toiminnassa ja herkkäihoisilla on mahdollisuus käydä peseytymässä uimahallilla.  Näistä palveluista tiedotetaan tarkemmin Sysmän kunnan sivuilla.

Asiasta kerrotaan seuraavan kerran perjantaina 28.1. klo 11 mennessä, kun tiistaina otettujen näytteiden tulokset ovat valmistuneet.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu