Päijät-Sote: Sysmän verkoston huuhtelujuoksutukset aloitetaan Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan alueella, veden keittokehotus on voimassa koko desinfioidussa verkostossa

Sysmän kunnassa 6.1. sattuneen putkirikon seurauksena saastuneen verkoston desinfiointi on saatu suoritettua koko verkoston alueella. Verkoston huuhtelut on suoritettu kirkonkylän ja Suopelto-Päijätsalon verkoston alueella torstaina.

Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan verkoston alueella huuhtelujuoksutukset kiinteistöillä voidaan aloittaa. Vettä juoksutetaan kaikista kiinteistön hanoista kunnes vesi ei enää haise kloorilta ja se on kirkasta. Desinfiointi voi irrottaa sakkaa verkostosta ja aiheuttaa veteen vierasta väriä. Juoksutuksen aikana voi verkostossa esiintyä painevaihteluita. Jos vettä ei hanoista tule, yritä juoksutusta jonkin ajan kuluttua uudelleen. Juoksutuksista on ohjeistettu tarkemmin Sysmän kunnan sivuilla julkaistussa ohjeessa.

Muualla verkoston alueella asukkaiden  toivotaan käyttävän vettä ainoastaan välttämättömiin tarkoituksiin, jotta paine verkostossa saadaan pysymään riittävänä.

Veden keittokehotus on voimassa koko aiemmin saastuneen alueen verkostossa. Juomavesi ja ruoanvalmistukseen käytettävä vesi on keitettävä 5 minuutin ajan. Huuhtelujuoksutuksen jälkeen vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti. Tarkempia ohjeita veden käyttöön keittokehotuksen aikana löytyy Päijät-Soten sivuilta veden-kayttoohjeita-keittokehotuksen-aikana-v1.pdf (paijat-sote.fi) .

Näytteenotto desinfioinnin onnistumisen valmistamiseksi aloitetaan 17.1.2022.

Henkilöitä, jotka epäilevät saaneensa oireita juotuaan saastunutta vettä, pyydetään olemaan yhteydessä Sysmän sote-keskukseen ja viikonlopun aikana Akuutti24:n päivystykseen.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu