Päijät-Sote: näytteenottopisteillä ei enää oteta testejä ulkomaille matkustamista varten

Päijät-Soten näytteenottopisteillä ei enää oteta ulkomaille matkustamista varten tarvittavia koronavirustestejä. Kansallisen koronatestausstrategian mukaan Suomesta ulkomaille suuntautuvan matkustamisen takia tehtävät koronatestit toteutetaan yksityisessä terveydenhuollossa. Nämä koronatestit ovat maksullisia.

Suomeen palattaessa tehtävät testit ovat julkisessa terveydenhuollossa maksuttomia, ja kotiin palatessa voi varata ajan koronatestiin Päijät-Soten näytteenottopisteelle. Testi varataan omaolo.fi -palvelun kautta tai soittamalla päivystysavun numeroon 116 117, jos ajanvaraus sähköisesti ei onnistu. Kela ei korvaa matkustussyistä yksityisessä terveydenhuollossa tehtyjä koronatestejä.

EU:n yhteisen koronatodistuksen voi tulostaa Omakannasta

EU:n yhteisen koronatodistuksen voi tulostaa Omakannasta. Todistuksen saa Omakannasta jo ensimmäisestä rokotuskerrasta, mutta osa maista voi edellyttää maahan saapuvalta matkailijalta täyden rokotesarjan.

Omakannassa näkyvät myös yksityisellä tehtyjen koronatestien tulokset, joista voi tulostaa maksuttoman todistuksen.

Yleisesti matkustaessa on hyvä noudattaa erityistä varovaisuutta, koska koronatilanne on huono useissa maissa. Lisäksi ennen matkalle lähtöä on tarkistettava huolella kohdemaan koronatilanne ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus. Koronavirustilanne voi eri maissa ja alueilla muuttua äkillisesti.

Lisätietoja

Liisa Nordlund
Tulosaluejohtaja
p. 044 719 5994

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu