Päijät-Sote: Lieväoireisten on edelleen vältettävä lähikontakteja

Koronarokotus

Lieväoireisena on tärkeää pysytellä kotona eikä tavata ystäviä tai käydä töissä.
Alueemme epidemiatilanne on taas kääntynyt selvästi huonompaan suuntaan, painottuen Lahden alueelle. Sairaalahoitoa vaativia potilaita on enemmän verrattuna edeltäviin viikkoihin, uusien tapausten ilmaantuvuusluku on noussut ja positiivisten vastausten osuus otetuista näytteistä on huomattavan korkea.

Koronatapausten määrän nousuun voidaan tehokkaasti vaikuttaa vähentämällä lähikontakteja.

Lieväoireisena on tärkeää pysytellä kotona eikä tavata ystäviä tai käydä töissä. Jatkotartuntojen määrä voi kasvaa hallitsemattomasti, jos tätä ohjetta ei yleisesti noudateta. Päijät-Sote muistuttaa, että kahdesti rokotettujenkin olisi ehdottoman tärkeää malttaa pysytellä lieväoireisena kotona ja ottaa tarvittaessa sairauslomaa töistä.

Kahdesti rokotetut, alle 12-vuotiaat sekä ne, jotka ovat sairastaneet koronan ja saaneet yhden rokotuksen, voivat sairastaa lieväoireisena kotona. Muiden tulee edelleen hakeutua testiin heti lievienkin oireiden ilmettyä.

Rokotusten edistymisestä huolimatta voi epidemiatilanne alueellamme edelleen huonontua, joten on ensisijaisen tärkeää noudattaa edelleen yleisiä terveysturvallisuuskäytäntöjä. Esimerkiksi kasvomaskia suositellaan edelleen käytettäväksi yleisissä sisätiloissa kaikille vähintään 12-vuotiaille.

Tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut, mutta Päijät-Soten henkilökunta purkaa aktiivisesti jonoa ja on yhteydessä altistuneisiin.

Lisätietoja

Tuomo Nieminen
Johtajaylilääkäri
p. 050 910 5150 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu