Päijät-Sote: Epidemiatilanne ja rajoitukset ennallaan – nuorten aikuisten rokotusaktiivisuuden toivotaan kasvavan

Koronarokote

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta eilen pidetyssä kokouksessa. Ryhmä totesi epidemian olevan edelleen kiihtymisvaiheessa Päijät-Soten alueella. Koronapotilaiden tarve sairaalahoitoon, uusien tapausten ilmaantuvuusluku ja positiivisten vastausten osuus otetuista näytteistä ovat olleet melko vakaat viime viikkoina.

Alueemme vähintään 12-vuotiaista on kertaalleen rokotettu 81 prosenttia. Alueen koko väestöstä yhden rokoteannoksen on saanut 71 prosenttia ja kaksi rokoteannosta 56 prosenttia.

Epidemia painottuu alueellamme Lahteen, jossa on voimassa yhtymän hallituksen tekemä päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta 12.9. asti. Päätös koskee sisätiloissa järjestettäviä yli 10 henkilön ja ulkona järjestettäviä yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Näitä tilaisuuksia voi järjestää, jos osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa. Lisäksi tilaisuudessa tulee noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n terveysturvallisuusohjeistoa.

Koronayhteistyöryhmä suosittelee päätöksen jatkamista 26.9. asti.

Myös muut alueemme suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan 26.9. asti.

Valtioneuvosto julkaisee lähiaikoina koronaepidemian hybridistrategian päivityksen. Koronayhteistyöryhmä ja yhtymä seuraavat tilannetta, ja strategian mahdollistamat muutokset otetaan viivytyksettä alueellamme käyttöön.

Koronayhteistyöryhmä totesi rokotuskattavuuden olevan alueellamme kohtalainen mutta edelleen selvästi riittämätön, jotta rajoituksia voisi merkittävästi keventää. Erityisesti nuorten aikuisten toivotaan hakeutuvan aiempaa aktiivisemmin rokotettaviksi. Walk-in-rokotuspisteissä on mahdollista saada sekä ensimmäinen että toinen koronarokote.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 13.9. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia.

Lisätietoja

Tuomo Nieminen
Johtajaylilääkäri, toimialajohtaja
p. 050 910 5150

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu