Päijät-Sote: Epidemiatilanne alueellamme on hieman parantunut ja rokotustahti vilkastunut

Koronarokotus

Epidemiatilanne on alueellamme hieman parantunut ja rokotustahti vilkastunut. Jotta hyvä kehitys jatkuisi, olisi rokotuskattavuuden kuitenkin vielä noustava entisestään.

Rokotustahti alueellamme on vilkastunut. Vähintään 12-vuotiaista kaksi rokoteannosta on saanut yli 76 prosenttia ja 80 prosentin kattavuus kahdesti rokotetuissa saavutetaan nykyisellä tahdilla aikaisintaan marraskuun puolessa välissä. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 84 prosenttia. Viime viikolla Päijät-Soten alueen asukkaille annettiin yhteensä 5 883 rokotusta. Nykyinen rokotuskattavuus ei yksin riitä epidemian hillitsemiseksi.

Päijät-Soten alueella epidemiatilanne on vähitellen parantumaan päin. Uusia koronatartuntoja todettiin 249 eli jonkin verran vähemmän kuin edeltäneellä viikolla. Koronavirustestejä vastattiin keskimäärin 438 päivässä. Vastauksista positiivisia näytteitä oli 8 prosenttia. Ilmaantuvuusluku 257 kuvaa kahden viikon aikana koronaan sairastuneiden määrää väestöön suhteutettuna. Rokottamattoman väestön ilmaantuvuusluku on 575.

Sairaalassa on 10 koronapotilasta, joista 2 on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 7 koronapotilasta.

Tartunnanlähde oli selvillä kahdeksalla kymmenestä tapauksesta. Suuri osa tartunnoista todettiin niillä, jotka asuvat samassa taloudessa tartunnan jo saaneen kanssa. Useampi kuin joka kymmenes oli peräisin työpaikalta. Ravintoloista peräisin olevien tartuntojen määrä on vähentynyt oleellisesti sen jälkeen, kun rajoituksia otettiin uudelleen käyttöön. Karanteeniin asetettiin viime viikolla 1 040 henkilöä koronalle altistumisen vuoksi.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu tänään 25.10. iltapäivällä arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä.

Lisätietoja

Päijät-Sote: Tilannekuva

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu