Päijät-Hämeen pelastuslaitos merkitsee ajoneuvonsa käyttövoimatarroilla, suositus koskee koko raskasta liikennettä

Käyttövoimatarroja

Kansainvälinen pelastusalan liitto CTIF suosittaa raskaiden ajoneuvojen merkitsemistä käyttövoimatarroilla. Merkinnällä nopeutetaan pelastustoimintaa ja parannetaan turvallisuutta. Pelastuslaitos haluaa toimia esimerkkinä ja kannustaa kaikkia raskaiden ajoneuvojen omistajia merkitsemään autoihinsa käyttövoiman.

Käyttövoiman muuttuessa pelastustoiminnan ja sammutuksen tekniikka sekä taktiikka muuttuvat olennaisesti. Tarrojen perusteella pelastushenkilöstö pystyy nopeammin tunnistamaan, millaisen ajoneuvon kanssa he ovat tekemisissä, ja siten parantamaan pelastustoiminnan tehokkuutta ja ennen kaikkea turvallisuutta.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos on hankkinut käyttövoimatarroja kaikkiin pelastuslaitoksen ajoneuvoihin ja aloittanut tarrojen kiinnittämisen. Tekninen osasto hoitaa tarrojen jakelun. Tarrat jaetaan myös sopimuspalokunnille.

Tarran väri kertoo käyttövoiman: diesel merkitään harmaalla, sähköauto oranssilla, bensa punaisella ja kaasuauto vihreällä.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kalusto merkitään näyttääksemme esimerkkiä muille, ruiskumestari Tommi Kittelä Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta sanoo.

CTIF:n suosittelee käyttövoimatarran kiinnittämistä auton jokaiselle sivulle. Aloittaa kannattaa auton vasemmasta takakulmasta.

Käyttövoimatarran voi halutessaan kiinnittää myös henkilöautoon. Tarroja voi tilata esimerkiksi Suomen Palopäällystöliiton kautta.

Lisätietoa:

Lisätietoa käyttövoimatarroista CTIF-sivustolta: https://www.ctif.fi/iso17840

Jarmo Saloranta, tekninen päällikkö, 0440 773 105, jarmo.saloranta@phpela.fi, Päijät-Hämeen pelastuslaitos.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu