Päijät-Hämeen liitto: Ilmastokumppanuudet vauhtiin Hartolassa, Heinolassa, Iitissä ja Sysmässä

Ilmastokumppanuus

Ensimmäiset Ilmastokumppanuussopimukset päästiin solmimaan yritysten sekä Hartolan, Heinolan, Iitin ja Sysmän kuntien välille 30.11.2021. Nyt mukaan lähteneissä yrityksissä painottuivat erityisesti matkailu- ja palveluala. Kumppanuuden myötä yritykset voivatkin saada myös toisiltaan vinkkejä ja tukea ilmastotoimiin.

Heinolasta mukaan Ilmastokumppaneiksi saatiin Heinolan Heinäsaari, Tiipakka ja Tuulivet. Heinolan Heinäsaaren uusi yrittäjä jatkaa ensi vuodesta lähtien majoitus- ja leirintäaluepalveluja perinteisellä Heinäsaaren alueella. Ilmastokumppanuuden toimenpiteisiin kuuluu kokonaisvaltaisen kestävän matkailun suunnitelman laatiminen, energiatehokkuusasiat ja lajittelu.

Tiipakka puolestaan valmistaa ja myy käsintehtyä ekologista palasaippuaa, siivousaineita sekä hius- ja ihonhoitotuotteita. Monimuotoisen luonnon kunnioitus on toiminnan ytimessä ja Ilmastokumppanuuden konkreettisena toimena hankitaan yrityksen käyttöön sähköauto. Tuulivet, eli Heinolan Eläinlääkäriasema, taas aloittaa ensimmäisinä toimina muovin erilliskeräyksen sekä tavoittelee paperitonta toimistoa.

Iitin ensimmäinen Ilmastokumppani on Salpausselän Kattohuolto, jonka palveluiden ytimessä ovat vesikattojen huolto ja kunnossapito. Ympäristövaikutusten minimointi on yksi yrityksen palvelulupauksista. Jatkossa yritys selvittää oman toimintansa hiilijalanjäljen sekä huomioi ilmasto- ja ympäristöasiat niin toiminnan suunnittelussa kuin hankinnoissakin.

Sysmästä mukaan saatiin heti peräti kuusi yritystä. Näistä kolme tarjoaa matkailupalveluita: mukana ovat Camping Sysmä, Sysmän Meijerinranta sekä Tervalepikon Torpat. Kaikille yhteistä on panostaminen energiatehokkuuden parantamiseen ja lajitteluun. Myös viestintää ja tietoisuutta ympäristöasioista halutaan lisätä. Tervalepikon Torpat nostaa lisäksi yhdeksi toimeksi paikallisuuden suosimisen. Vastuullisia paikallisia tuotteita tarjoaakin esim. tuore Ilmastokumppani Sysmän Luomuherkut. Yritys valmistaa luomuelintarvikkeita kotimaisesta luomuviljasta ja tavoitteena on jatkossa maalämpöön siirtyminen lämmityksessä sekä energiatehokkuuden parantaminen.

Uusia sysmäläisiä Ilmastokumppaneita ovat myös Heleppi ja Joogapunktio. Heleppi myy, huoltaa ja optimoi älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet, sekä tarjoaa opastusta laitteiden ja palveluiden käyttöön. Ilmastokumppanina yritys kiinnittää huomioita energian ja veden käyttöön sekä lajitteluun. Joogapunktio puolestaan tarjoaa joogatunteja, akupunktiohoitoja, uinnin opetusta ja hyvinvointi- ja terveysohjausta. Yritys selvittää seuraavaksi toimintansa hiilijalanjäljen sekä parantaa energiatehokkuutta erilaisin toimin.

Onnittelut uusille Ilmastokumppaneille!!

Lisätietoja Ilmastokumppanuudesta löydät täältä.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu