Päijät-Hämeen hyvinvointialue vastaa aluevaalihaasteeseen

Talvinen kaupunki

Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Keski-Suomen hyvinvointialueet kilvoittelevat keskenään korkeimmasta äänestysprosentista tammikuun historiallisissa aluevaaleissa. Se hyvinvointialue, jolla on keskinäisistä haasteeseen osallistuvista alueista korkein äänestysprosentti, on voittaja.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta liikkeelle lähtenyt aluevaalihaaste leviää nyt ympäri Suomea. Haasteen tavoitteena on tuoda näkyvyyttä Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettäville aluevaaleille ja lisätä äänestäjien kiinnostusta historiallisia vaaleja kohtaan.

Osallistu haasteeseen ja nosta kuntasi äänestysprosenttia

Kuntalaisia, järjestöjä, hyvinvointialueiden henkilöstöä ja poliittisia päättäjiä kannustetaan lähtemään mukaan haasteeseen.

Aluevaalihaasteeseen voi osallistua tekemällä aiheesta julkaisun sosiaalisen median kanaviin käyttämällä aihetunnisteita #aluevaalihaaste ja #torikahvihaaste tai jakamalla Päijät-Hämeen tai muiden hyvinvointialueiden aluevaalihaastejulkaisuja.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue somessa:

  • Facebook: @paijatsote
  • Twitter: @paijatsote
  • Instagram: @paijatsote

Panoksena torikahvit

Aluevaalihaasteessa kilpaillaan maakuntana, mutta panoksena olevat torikahvit tarjotaan siinä kunnassa, missä äänestetään kaikkein vilkkaimmin. Torikahvien kuluista vastaavat hävinneet kolme hyvinvointialuetta. Mikäli voittajakunta on Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet sitoutuvat tarjoamaan yhteisvastuullisesti kahvit kyseisessä kunnassa riippumatta omasta sijoituksestaan. Jos voitto osuu muihin maakuntiin, osallistuu Päijät-Häme vastaavasti kahvituskuluihin.

Torikahvit tulee järjestää 31.3.2022 mennessä. Voittaneen hyvinvointialueen edustajat ovat paikan päällä kahvituksessa ja myös kilvoittelussa mukana olleiden hyvinvointialueiden edustajat kutsutaan tapahtumaan.

Äänelläsi on suora vaikutus toimivaan arkeen

Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueiden aluevaltuustot, jotka vastaavat 1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä hyvinvointialueilla. Uusien hyvinvointialueiden tavoitteena on varmistaa yhdenvertaiset, laadukkaat ja saavutettavat peruspalvelut kaikkialla ja kaikille Suomessa. Aluevaltuutetut päättävät lähipalveluista ja palveluverkon rakentumisesta, esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemien sekä pelastustoimen sijoittumisesta ja niissä tarjottavista palveluista sekä koko hyvinvointialueiden tasavertaisesta palvelujen saatavuudesta.

Aluevaalien vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 12.–18.1.2022.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu