Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Tulevan aluehallituksen koko, lautakunnat ja niiden rooli puhuttivat valmistelun poliittista seurantaryhmää

Väliaikainen valmistelutoimielin (vate) muotoilee parhaillaan luonnosta Päijät-Hämeen hyvinvointialueen tulevasta hallintomallista. Varsinaisen päätöksen asiasta tekee 23.1.2022 vaaleissa valittava aluevaltuusto aloitettuaan toimikautensa maaliskuussa 2022.

Perjantain 26.11.2021 kokouksessa valmistelun poliittinen seurantaryhmä evästi väliaikaishallintoa vilkkaalla keskustelulla.

Keskustelua herätti esimerkiksi tulevan aluehallituksen koko, erilaiset lautakunnat ja niiden rooli päätöksenteossa.

– Jotta Päijät-Hämeen suotuisa kehitys ja edelläkävijäasema säilyisi, on keskeistä pohtia valiokunnat alueen omien erityispiirteiden ja tarpeiden mukaan, totesi hyvinvointialueen väliaikaishallinnon puheenjohtaja Marina Erhola.

– Tätä työtä tehdään jokaiselle päijäthämäläiselle. On helposti sekavaa, mistä päättävät kuntapäättäjät, mistä tulevat aluevaltuutetut. Kuntalaisten on tärkeä voida luottaa sote- ja pelastustoimen palveluihin ja tietää, miten hän tulee kuulluksi, painotti poliittisen seurantaryhmän varapuheenjohtaja Milla Bruneau.

– Työn alettua tarvitsee myös seurata sitä, toimiiko aluksi muotoiltu malli tosielämässä vai tarvitseeko sitä muokata ajan mittaan.

Vate käsittelee hallintomallia seuraavan kerran kokouksessaan 16.12.2021.

Lisätietoja

Marina Erhola
Toimitusjohtaja, hyvinvointialueen väliaikaishallinnon puheenjohtaja
p. 040 183 4295

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu