Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Strategialuonnos ja johtamisjärjestelmä hioutuvat tulevan aluevaltuuston työn pohjaksi

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valmistelun poliittinen seurantaryhmä kokoontui 22.12.2021.

Kokouksessa käsiteltiin uuden hyvinvointialueen strategialuonnosta: mitkä ovat tärkeimmät tavoitteet ja toiminnan periaatteet, mikä on uuden toimija visio ja miten työtä ohjaavat arvot sanoitetaan.

Luonnoksessa tavoitteena on esimerkiksi olla sote-alan paras työpaikka.

– Se ei ole helppoa, mutta työtä sen eteen tehdään parhaillaan esimerkiksi Päijät-Soten laajan henkilöstöstrategian pohjalta, toteaa hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erhola.

Poliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja Mika Kari painottaa, että on ollut arvokasta, miten seurantaryhmässä on läpi syksyn voitu käsitellä asioita kokonaisesta päijäthämäläisestä näkökulmasta, poliittisten ryhmittymien tai yksittäisten kuntien näkökulmien sijaan.

Uusi aluevaltuusto tarvitsee vahvan pohjan ensimmäisten kuukausien työnsä tueksi

Tammikuun vaaleissa valittavan aluevaltuuston on ehdittävä päättää laajasta strategiasta ja johtamisjärjestelmästä vain 10 kuukauden valmistelun aikana. Siksi laajassa yhteistyössä huolella valmistellut luonnokset ovat keskeisiä työn onnistumiselle.

Hyvinvointialueen johtamisen rakenteiden luonnos on hioutunut useiden virkamieshallinnon ja poliittisen seurantaryhmän kokousten kautta.

Poliittisen seurantaryhmän varapuheenjohtaja Milla Bruneau muistuttaa, että johtamisjärjestelmästä täytyy tehdä juuri sellainen, joka on Päijät-Hämeeseen sopiva, riippumatta muiden hyvinvointialueiden tavasta toimia.

– On edelleen tärkeä muistaa, että jokainen aluevaaleissa valittu edustaa koko Päijät-Hämettä – ei enää vain kotikuntaansa, Bruneaukin sanoo.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu