Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Sairauslomatodistuksen saa jatkossa sähköisenä 

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella otetaan käyttöön sähköinen lääkärintodistus ensimmäisten alueiden joukossa. Päijäthämäläiset voivat jatkossa saada lääkärin kirjoittaman A-todistuksen sähköisenä. A-todistusta käytetään työkyvyttömyyden todistamiseen erityisesti lyhytaikaisissa sairauksissa. Tähän saakka sairauslomatodistuksen on saanut vain paperisena.

Uudistuksen tavoitteena on sujuvoittaa asiakkaiden asiointia ja samalla vähentää hallinnollista työtä, kuten postitusta. Samalla vähenee paperin käyttö hyvinvointialueen ympäristötavoitteiden mukaisesti.

Sähköinen lääkärintodistus sujuvoittaa asiointia esimerkiksi Päijät-Sote-sovelluksen digiklinikalla. Paperista todistusta ei enää tarvitse lähettää postitse eikä asiakkaan erikseen noutaa omasta sote-keskuksesta. Kela ja useimmat työnantajat hyödyntävät jo sähköisiä sairauslomatodistuksia.

Todistuksen voi tulostaa tai tallentaa itselleen Omakannasta. Todistus löytyy Omakannan kohdasta Todistukset ja lausunnot.

Vaikka todistus on ulkoasultaan erinäköinen kuin paperinen, se on kuitenkin oikeudellisesti yhtä pätevä kuin käsin allekirjoitettu asiakirja.

Uudistus on tullut mahdolliseksi sosiaali- ja terveysministeriön linjauksen myötä. Lokakuussa ministeriö linjasi, että sähköinen lääkärintodistus vastaa luotettavuudeltaan omakätisellä allekirjoituksella varustettua asiakirjaa. Sähköisesti allekirjoitettu lääkärintodistus on siten hyväksyttävä kaikissa tilanteissa, joissa edellytetään omakätistä allekirjoitusta.

Lisätietoja
tuotepäällikkö Noora von Fieandt, puh. 050 427 9328
tietohallintoylilääkäri Teija Niinikoski, puh. 044 482 3462

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu