Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Hyvinvointialuejohtajan virka uudelleen hakuun – Marina Erhola siirtyy Pirkanmaalle

Puupalikoita, joissa on valkoisia ihmishahmoja.

Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajan virka avataan uudelleen hakuun. Hyvinvointialueen väliaikaisena johtajana toimiva Marina Erhola on valittu Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajaksi ja Erhola ottaa tehtävän vastaan.

Olen hyvin kiitollinen, että olen saanut olla mukana Päijät-Soten muutosmatkalla ja rakentamassa Päijät-Hämeen hyvinvointialuetta. Valinta kahden tehtävän välillä oli hyvin vaikea ja haikea, mutta ammatillisesti koen olevani omimmillani Pirkanmaan tarjoaman muutoshaasteen edessä. Perheemme koti jää kuitenkin Lahteen, Erhola kertoo.

Tulin alun perin tänne hyvinvointiyhtymän johtajaksi vaikeaan tilanteeseen ja johtamaan Päijät-Sotea sen suurten ja välttämättömien muutosten edessä. Nyt koen, että on hyvä vaihe siirtyä seuraavaan haasteeseen ja täällä jonkun toisen ottaa uusi hyvinvointialue johtoonsa. Siirtymävaihe pyritään ajoittamaan niin, että hyvinvointialueen keskeiset kokonaisuudet, kuten strategiatyö, saadaan täällä aluevaltuuston kanssa hyvään vaiheeseen.

Erhola on toiminut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajana vuodesta 2019 alkaen ja Päijät-Hämeen hyvinvointialueen väliaikaisena johtajana maaliskuun 2022 alusta.

Olen hyvin pahoillani, että yhteistyömme Erholan jää ennakoitua lyhyemmäksi. Haluan kuitenkin kiittää häntä ja hänen erityisen vahvaa panostaan koko aluehallituksen puolesta. Hänen työlleen on maakunnassamme ollut laajaa tukea, harmittelee aluehallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen. 

Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajan tehtävä uudelleen hakuun

Päijät-Hämeen aluevaltuusto valitsi Erholan hyvinvointialuejohtajaksi viime viikon kokouksessaan. Erholalle ei valittu varahenkilöä, joten viran haku avataan uudelleen. Uudessa haussa huomioidaan myös hyvinvointialuejohtajan virkaa ensimmäisellä kierroksella hakeneet.

Kutsun aluehallituksen kokoon ensi maanantaina ja sovimme jatkosta. Toivon nopeaa etenemistä rekrytointiprosessissa, jotta Päijät-Hämeen hyvinvointialueen valmistelu etenee aikataulussa. Uskon, että maakuntamme edelläkävijyys houkuttelee kisaan mukaan uusia tienraivaajia, Kristiina Hämäläinen toteaa. 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu