Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Heinolassa hampaan korjaus keraamisella täytteellä hoituu uudella laitteella ripeästi

Päijä-Hämeen hyvinvointialueen logo

Modernilla tekniikalla hampaan keraaminen täyte ja kruunu voidaan valmistaa suun ulkopuolella nopeasti ja kustannustehokkaasti. Helmikuusta lähtien hammaslääkäri voi ehdottaa Heinolan suun terveydenhuollon asiakkaille tällä tavalla tehtyä hampaan paikkausta, kun Heinolassa otetaan koekäyttöön tekoälyteknologiaa hyödyntävä laite. 

Kokeilu kestää arvion mukaan noin puoli vuotta, ja sen tarkoituksena on selvittää saadun kokemuksen perusteella uusien hoitomenetelmien soveltumista hyvinvointialueen käyttöön laajemminkin. Samalla arvioidaan menetelmän kustannustehokkuutta, kertoo ylihammaslääkäri Marina Issajev

Menetelmällä hampaan paikkaamiseen riittää yleensä yksi vastaanottokäynti. Väliaikaista paikkaa tai perinteistä muottijäljennöstä ei tarvita. Suusta otetaan digitaalinen jäljennös, jonka pohjalta laite valmistaa keraamisesta materiaalista 3D-paikan tai kruunun. Keraaminen materiaali on myös kestävämpi kuin muovi eikä se allergisoi. Uusimmat hoitosuositukset tukevat suun ulkopuolella valmistettuja täytteitä laajoissa hammasvaurioissa. 

Lisätietoja: 

Marina Issajev
ylihammaslääkäri
+358 50 523 9320

Riina Siivonen
osastonhoitaja, suuhygienisti
+358 50 368 9810

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu