Päijät-Hämeen hyvinvointialue: Heinolan erikoissairaanhoidon potilaat ohjataan jatkossa hoitoon keskussairaalaan

Heinolan erikoissairaanhoidon potilaat ohjataan jatkossa hoitoon Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Hyvinvointialueella on ollut sopimus Coronaria oy:n kanssa Heinolan erikoissairaanhoidon polikliinisistä palveluista. Vuonna 2017 solmitun sopimuksen optiokausi päättyy huhtikuussa, eikä uutta kilpailutusta palveluista järjestetä. 

Uudet erikoissairaanhoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan suoraan keskussairaalan poliklinikoiden asiakkaiksi pääsääntöisesti helmikuun alusta lähtien. Heinolassa hoidossa olevat erikoissairaanhoidon potilaat saavat keskussairaalasta kutsukirjeen hoitonsa mukaiseen käyntiin. Muutos koskee noin 1200:a tällä hetkellä hoidossa olevaa potilasta. 

Sopimuksen päättymisen myötä Heinolasta keskussairaalaan siirtyvät erikoissairaanhoidon alat ovat gastroenterologia, gynekologia, ihotaudit, kardiologia, keuhkotaudit, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, neurologia, nuorisopsykiatria, psykiatria, urologia ja verisuonikirurgia.  

Yhteistyö Coronaria oy:n ja hyvinvointialueen välillä on ollut sujuvaa. Yhteistyö päättyy sopimuksen loppumisen vuoksi. Hyvinvointialue hakee säästöjä kaikesta toiminnastaan, erityisesti ostopalveluista ja vuokratyövoiman käytöstä luopumalla. Heinolan erikoissairaanhoidon palvelujen siirtyminen hyvinvointialueen omaksi toiminnaksi on osa palvelujen ja toiminnan tehostamista. 

Heinolassa erikoissairaanhoidon käyntejä on noin 2–3 prosenttia keskussairaalan poliklinikoiden käyntimääristä. Potilaiden käytettävissä on keskussairaalassa laajempi palveluvalikoima kuin Heinolassa on ollut mahdollista tarjota.  
 
Heinolan erikoissairaanhoidon poliklinikan puhelinnumero poistuu käytöstä 9. huhtikuuta lähtien. Tarvittaessa potilaat voivat sen jälkeen ottaa yhteyttä Päijät-Hämeen keskussairaalan erikoissairaanhoidon poliklinikoihin. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta osoitteesta paijat-sote.fi. Yhteyden saa myös puhelinvaihteen kautta numerosta 03 819 11. 

  
Lisätietoja 
  
Toimialajohtaja Tuomo Nieminen, Päijät-Hämeen hyvinvointialue, puh. 050 910 5150 
Toimialajohtaja Mika Forsberg, Päijät-Hämeen hyvinvointialue, puh. 044 719 5630 
Palvelujohtaja Piia Katajapuu- Riikonen, Coronaria Terveys, puh. 040 679 604 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu