Omavesi-palvelun käyttöönotossa viivettä

Vesiroiske

Etäluettavien vesimittareiden vaihdon myötä Heinolan Vesilaitoksen asiakkaille on tulossa mahdollisuus seurata kiinteistön vedenkulutusta sähköisen Omavesi-palvelun kautta. Asiakkaita on tiedotettu asiasta etäluettavan vesimittarin vaihdon yhteydessä.

Omavesi-palvelun käyttöönotossa on tällä hetkellä viivettä. Lisäksi joillakin alueilla on havaittu etäluettavien vesimittareiden kuuluvuusongelmia. Kuuluvuusongelman vuoksi vesimittarin kulutuslukema ei ole välittynyt Vesilaitokselle, ja asiakkaat ovat saaneet laskun pelkästä perusmaksusta. Katvealueita on kartoitettu ja kuuluvuuksien vahvistamiseksi on ryhdytty toimenpiteisiin operaattorin toimesta. Kulutuslukemat tallentuvat vesimittariin ja välittyvät Vesilaitokselle kuuluvuusongelman korjaannuttua. Toteutunut vedenkulutus laskutetaan asiakkailta tämän jälkeen.

Tavoitteena on saada kuuluvuusongelmat korjattua ja Omavesi-palvelu asiakkaiden käyttöön loppuvuoden 2023 aikana tai viimeistään alkuvuodesta 2024.

Vaikka Omavesi-palvelu ei vielä ole asiakkaiden käytössä, omaa vedenkulutustaan voi seurata perinteiseen tapaan lukemalla kulutuslukeman etäluettavan vesimittarin kannen alla sijaitsevalta näytöltä. Omavesi-palvelun käyttöönotto edellyttää, että voimassa oleva puhelinnumero ja sähköpostiosoite on ilmoitettu Vesilaitoksen tietoon. Yhteystiedot on kerätty asiakkailta etäluettavan vesimittarin vaihdon yhteydessä.

Lisätietoja

Tomi Lahti
Vesihuoltoinsinööri
044 769 3015
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu