Nuoret mukaan ruokailumuotoiluun – Lyseonmäen kouluruokailu saa uuden ilmeen

Heinolan kaupunki on käynnistämässä hankkeen, joka keskittyy Lyseonmäen kouluruokailun parantamiseen. Tavoitteena on saada nuoret aktiivisesti mukaan palvelumuotoiluun, jotta he voivat vaikuttaa ruokailukokemukseensa.

Hankkeen päätavoitteina ovat:

Kouluruokailun kehittäminen: Millaista ruoan tulisi olla? Osallistujat pohtivat yhdessä, miten ruokalistaa voitaisiin monipuolistaa ja vastata paremmin oppilaiden makumieltymyksiin.

Yhdessä syöminen: Millainen on ruokailukokemus ja miten sitä voitaisiin parantaa? Osallistujat arvioivat yhdessä syömisen tunnelmaa ja ideoivat keinoja sen viihtyvyyden lisäämiseksi.

Ruokasalin viihtyisyys: Miten ruokailutila voisi olla viihtyisämpi? Osallistujat pohtivat, miten ruokasalin ilmapiiriä voitaisiin parantaa ja tehdä siitä miellyttävä paikka viettää aikaa.

Tulevaisuuden ruokalista: Millainen on unelmien ruokalista? Osallistujat voivat antaa ideoita ja toiveita tulevaisuuden ruokalistan suhteen.

Nuorten näkemykset: Miten nuoret kokevat ruokailun väliin jättämisen? Osallistujat pohdiskelevat, onko tämä nuorten mielestä huolenaihe ja miten asiasta voitaisiin keskustella avoimesti.

Hankkeeseen osallistuvat ruokapalveluiden ammattilaiset, yläasteen oppilaat ja henkilöstö. Tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus vaikuttaa omaan ruokailukokemukseensa ja samalla tuoda iloa ruokapalveluiden tiimille tyytyväisten asiakkaiden kautta.

Lisätietoja

Elsi Lääveri
Palvelupäällikkö
Ruoka- ja siivouspalvelut
+358447976927
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu