Musiikki- ja bänditoiminnallisen nuorisotyöhankkeen musiikkivideot katsottavissa

Nuorisopalveluiden järjestämien bändileirien, luovan ja kokeilevan toiminnan Tarhan treenikämppien ja yleisesti kasvaneen sekä kehittyneen bändinuorison ansiosta Nuorisopalvelut haki Aluehallintovirastolta hankerahoitusta uuteen työmuotoon Heinolaan. Musiikki- ja bänditoiminnallinen nuorisotyöhanke LUOLA mahdollistaa paikallisille bändeille studion, jossa nuorisobändit pääsevät säveltämään, äänittämään ja tuottamaan musiikkia ohjaajan avustuksella. Hanke mahdollistaa bändeille musiikkivideoiden tekemisen, konserttien järjestämisen ja antaa opetusta kaikesta bänditoimintaan liittyvästä markkinoinnista aina julkaisuihin asti.

Hankkeen toiminta lähti käyntiin heinäkuussa 2022 studiotilojen etsinnällä ja hankkimalla studiotarvikkeita sekä sisutus- ja äänieristystarvikkeita. Toteutus ja asennus tehtiin yhteistyössä bändien kanssa. Syksyn aikana kolme bändiä toteutti hankkeen ohjaajien kanssa yhteistyössä promootiopaketit, joihin sisältyi teknisten tietojen ja grafiikoiden lisäksi kolmen biisin promootio EP sekä musiikkivideo.

LUOLAn äänieristys ja sisustaminen tehtiin yhteistyössä bändien kanssa.

Hanke järjesti Heinolassa kaksi ikärajatonta ja ilmaista konserttia yhteistyössä Salpauksen media-alan opettajan ja oppilaiden sekä Heinolan kulttuuritoimiston kanssa. WPK-talolla yleisöä oli päälle 100 henkilöä ja Nuorisotalo Pleissillekin yleisöä ilmaantui reilut 50 henkilöä.

Kolmen valmiin kokoonpanon lisäksi hankkeen avulla syntyi myös kolme uutta kokoonpanoa syksyn aikana. Perinteisen bänditoiminnan lisäksi hanke mahdollisti syksyllä myös äänitysalkeiden opetusta asiasta kiinnostuneille nuorille, joka vuorostaan edisti loppuvuodesta nuorten omatoimisia äänityksiä.

Bänditoiminnassa studion ja treenitilojen käyttöaste on korkea ja aktiivinen: jopa 32 nuorta harrastaa musiikkia päivittäin.

Musiikkivideot ja bändien äänittämät biisit julkaistaan tammikuussa 2023 digijakelualustoille. Lisää konsertteja on luvassa pitkin vuotta ja hanketta promotaan Heinolan oppilaitoksiin. Alla hankkeessa mukana olevien yhtyeiden haastattelut ja musiikkivideot.

Verilöyly

Syksyn mittaan työstettiin koulujen ja töiden ohessa kolmen biisin proomotiopaketti, josta tuli todella hyvä! Nuijapäiden Nukutus kertoo poikamiehestä, joka tavoittelee parittelukumppania epäonnistuen tehtävässään. Biisi vie kuulijan murrosikäisen miehenalun hormonien täyteiseen sielunmaisemaan maalaten karun mutta samaistuttavan tarinan. Rohkeasti kyytiin! Huikkaa Verilöyly-yhtyeen Elmeri Silvennoinen.

Babestation

Koulujen, töiden ja harrastusten ohella saimme syksyn aikana valmiiksi kolme rehellistä biisiä! War Against My Head on rock/punk/hevi-mausteinen Babestation-debyytti joka katsoo sodan ja väkivallan aiheuttamien traumojen seurauksia raa’asti ottaen kantaa rauhan puolesta. Rankat teemat mutta myös hauskanpito kuuluvat biiseissämme, joten ota estottomasti askel kohti Babestationia! Kehottaa Babestation-yhtyeen Sini Valonen.

Maakaasu

LUOLA-hankkeen ja ihanan Leevi Luotomme avustuksella sekä ohjeistuksella syntyi kolme tulikuumaa kappaletta ilman armoa! Kylppäriremppa kertoo pintapuolisesti kyseisen toimenpiteen aiheuttamista tunnereaktioista, mutta pinnan alla… mitä sinun tulisi rikkoa asunnostasi, jotta löytäisit ankkaparven? On hankala ottaa ihmistä tosissaan, jolla on rumpukapula nenässä, pohtii Maakaasu-yhtyeen Jimi Tiainen.

https://www.youtube.com/watch?v=7jjeGOgj7Wg

Äänitetyt biisit ovat kuultavissa myös digijakelualustoilla, kuten esimerkiksi Spotifyssa 20.1.2023. Laittakaa bändien somet seurantaan niin pysytte kärryillä, LUOLAsta muistutetaan.

Ensiäänityksiksi ja ensikuvauksiksi kaikki bändit suoriutuivat hommasta uskomattoman hyvin! Uusia kokoonpanoja syntyy vähän väliä, uusia konsertteja järjestetään pitkin tulevaa vuotta, uusia äänityksiä, uusia videoita… Heinolan nuorisobändi-skene alkaa heräämään eloon. Tästä on erittäin hyvä jatkaa, riemuitsee Heinolan musiikki- ja bänditoiminnallisen nuorisotyöhankkeen LUOLAn ohjaaja Leevi Luoto.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu