MM-kiekkoa Heinolassa 2024?

Heinola ja Lahti ovat jättäneet Suomen jääkiekkoliitolle yhteisen hakemuksen vuoden 2024 alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnauksen järjestämisestä. Liitosta saatujen tietojen mukaan isäntäkaupungeista olisi määrä päättää vielä ennen tämän vuoden kisojen alkua, jotka pelataan Sveitsissä 20.4.-30.4. Kisapaikkakuntina toimivat Basel ja Porrentruy. 

Kaupunginjohtaja Jari Parkkonen uskoo Heinolan ja Lahden hakemuksen olevan vahvoilla kisapaikkakunnista päätettäessä. 
– Meillä on maakunnassa vahvaa osaamista kansainvälisten tapahtumien järjestämisestä ja sijaintimme lähellä lentokenttää ja pääkaupunkiseutua on ihanteellinen kisaorganisaatiolle sekä osallistujille, Parkkonen kokee.

Kanada voitti U18 tyttöjen MM-kultaa Heinolassa 2013. Kuva: Marko Hannula

Sijainnin lisäksi myös Suomen Urheiluopisto Heinolan Vierumäellä on Parkkosen mukaan merkittävä lisäetu hakemuksessa.
– Vierumäkeä on mahdollisuus hyödyntää monin eri tavoin majoituksiin ja harjoitteluun niin kisojen aikana kuin myös niitä edeltävillä leireillä. Toimiihan Vierumäellä myös Kansainvälinen Jääkiekon kehityskeskus, joten kaikin tavoin olemme kiekkokaupunki ja -maakunta, Parkkonen korostaa. 

Tyttöjen MM-kisojen yleisöä Heinolassa 2013. Kuva: Marko Hannula

Heinola on toiminut kisaisäntänä kansainvälisen jääkiekkoliiton alaisissa turnauksissa aiemminkin. Vuonna 2001 Heinola järjesti yhdessä Lahden ja Helsingin kanssa juurikin poikien MM-kisat ja vuonna 2013 tyttöjen MM-kisat pelattiin kokonaisuudessaan Heinolassa. 

Lisätiedot ja haastattelut: 
Jari Parkkonen, kaupunginjohtaja 
0400 862 977
jari.parkkonen(a)heinola.fi 

Ossi Arvela, tapahtumatuottaja 
044 469 4378
ossi.arvela(a)heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu