Miten heinolalaiset lapset ja nuoret voivat?

Kouluterveyskyselyn tulosilta

Heinolalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnista kertoo omaa tarinaansa keväällä toteutettu valtakunnallinen Kouluterveyskysely (KTK).

Tulokset ovat nyt käytettävissä, joten on tullut aika katsoa vastauksia ja pohtia syitä niiden takana.

Kyselyn tuloksia käsitellään Kouluterveyskyselyn tulosillassa Kailas-talolla to 30.11.2023 klo 18.00. Tulosillassa tarkastellaan lapsilta ja nuorilta saatuja vastauksia ja mietitään, mistä ne kertovat.

Paikalla keskustelemassa on Heinolan kaupungin asiantuntijoita, Päijät-Hämeen hyvinvointialueen työntekijöitä ja poliisin edustaja. Kutsumme vanhempia, lasten ja nuorten elämässä mukana olevia muita turvallisia aikuisia, kasvattajia ja päättäjiä kuulolle!

Vastausten mukaan heinolalaisten lasten ja nuorten nettiriippuvuus on lisääntynyt huolestuttavasti. Lisäksi vastaajista noin joka neljäs on kokenut omien vanhempiensa tai muiden huolta pitävien aikuisten fyysistä tai henkistä väkivaltaa vuoden aikana. Seksuaalisen häirinnän kokemukset ovat kuusinkertaistuneet vuodesta 2021.

Tule paikalle mocktailin ja kahvin äärelle keskustelemaan siitä, millaisin keinoin voisimme varmistaa paremman kasvuympäristön heinolalaisille lapsille ja nuorille!

Kouluterveyskyselyn taustaa

Kouluterveyskysely toteutetaan valtakunnallisesti joka toinen vuosi, viimeksi keväällä 2023. Tuolloin kyselyyn vastasi lähes 103 000 perusopetuksen 4. ja 5. luokan oppilasta (83 %), noin 91 000 perusopetuksen 8. ja 9. luokan oppilasta (73 %), noin 45 000 lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijaa (68 %) sekä reilut 21 000 ammatillisen oppilaitoksen 1. ja 2. vuoden alle 21-vuotiasta opiskelijaa (31 %). 

8. ja 9. -luokkalaisilta tietoja on kerätty vuodesta 1996 lähtien, lukiolaiset ovat tulleet kyselyn piiriin vuonna 1999, ammatillisten oppilaitosten opiskelijat ovat vastanneet kyselyyn vuodesta 2008 ja 4. ja 5. -luokkalaiset vuodesta 2017 alkaen.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu