MAL-so­pi­muk­seen saa­tiin ni­met al­le

Ilmakuva Siltasaaresta ja Heinolasta

Lahden kaupunkiseudun ja valtion yhteinen miljoonasopimus maankäytön, asumisen ja liikenteen kehittämiseen on allekirjoitettu 14.9. Viralliseksi MAL-sopimus tuli jo kesäkuussa, mutta allekirjoitustilaisuutta siirrettiin koronan takia.

Lahden kaupunkiseudun MAL-sopimuksessa ovat mukana Lahti, Asikkala, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä ja Orimattila sekä Päijät-Hämeen liitto. MAL-sopimus vahvistaa kaupunkiseudun kuntien keskinäistä sekä seudun ja valtion välistä yhteistyötä. Vuosien 2021–2023 aikana valtion tuki alueelle on noin 12 miljoonaa euroa.

MAL-sopimuksen tavoitteita ovat muun muassa kestävä liikennejärjestelmä, kohtuuhintainen asuminen ja kaupunkiseudun kilpailukyky.

– Lahden koko kaupunkiseutu hyötyy yhteistyöstä valtion kanssa. MAL-sopimuksen rahoitus ohjataan seudun kasvun ja elinvoiman tukemiseen. Pystymme vastaamaan kaupunkiseutujen väliseen kilpailuun asukkaista ja yrityksistä kehittämällä kärkitavoitteitamme erityisesti hiilineutraalin tulevaisuuden rakentamisessa. MAL-sopimuksen hyödyt näkyvät muun muassa puurakentamisen ja kestävän liikkumisen osuuden kasvattamisessa, kertoo Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Kumppanuus kaupunkien ja valtion välillä on solmittu vuoteen 2031. Sopimuksen toimenpiteitä ja painopisteitä tarkastellaan aina kolmen vuoden välein, seuraavaksi vuonna 2023.

Lue koko juttu:

https://www.lahti.fi/uutiset/mal-sopimukseen-saatiin-nimet-alle/

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu