Lintuhoitolalle valtiolta lisäavustus

Heinolan lintuhoitolalle on myönnetty lisäavustusta luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettujen vahingoittuneiden luonnonvaraisten eläinten hoitotoiminnan järjestämiseksi. Eduskunnan ns. joululahjarahan (50.000€) lisäksi hoitolalle on myönnetty tukea 40.000€, joten valtion avustus lintuhoitolalle on tänä vuonna ennätykselliset 90.000€. Lintuhoitolan päällikkö Tuuli-Susanna Salmi on luonnollisesti iloinen valtiolta saadusta lisäpotista.
– Myönnetty summa osoittaa, että valtionhallinnon tasolla lintuhoitolan työtä arvostetaan. Niin luonnonvaraisten lintujen hoidon osalta, kuin myös varsinkin toiminnassa viime vuosien korostuneen luonto- ja ympäristökasvatuksen vuoksi, Salmi kokee.

Avustuksen myöntämisen kriteereissä on listattu mm. toiminnan laatu, laajuus ja tehokkuus, sekä ammattitaito. Näiden lisäksi mainitaan erikseen lintuhoitolassa tehtävä luonto- ja ympäristökasvatus, laaja neuvontatyö, sekä koulutuksellinen yhteistyö oppilaitosten ja viranomaisten kanssa.
– Tässä näkyy kaupungin sisällä tehdyn upean yhteistyön tulos, eli muun muassa ympäristötoimen, tilakeskuksen, museon, varhais- ja peruskasvatuksen, liikuntapalveluiden ja kaikkien muiden kaupungin ammattilaisten kanssa tehty yhteistyö Heinolan kaupungin asioiden eteenpäinviemiseksi ja kaikkien kaupunkilaisten eduksi, Salmi korostaa.

Aivan konkreettisesti Salmi ei vielä tuoreeltaan osaa sanoa mihin raha tullaan käyttämään.
– Esimerkiksi vesilintutalon ulkotarhaan tarvitaan lisää allastilaa pysyväisasukkaille, jotta maa- ja metsätalousministeriön eläintarha-asetuksen mukaiset minimivaatimukset saataisiin täytettyä, Salmi pohtii.
Tulevaa kesäkautta lintuhoitolassa odotetaan jälleen suuresti. Salmen mukaan toiveissa on vilkas kesä, joka voitaisiin viedä läpi ilman ylimääräisiä takaiskuja.
– Viime kesää varjosti lintuinfluenssatapaus, jonka vuoksi on jouduttu tekemään mahdollisesti pysyviäkin toimintamallien muutoksia sekä luonnonvaraisten että hoitolan omien lintujen turvallisuuden vuoksi. Kesää kohti suuntaamme silti ilolla ja toivottavasti tuleva kesä on täynnä niin autettavia lintuja kuin ihania asiakkaitakin, Salmi toivoo.

Lisätiedot:
Tuuli-Susanna Salmi
Heinolan lintuhoitolan päällikkö / ympäristöasiantuntija
Heinolan kaupunki
050 5951 416
tuuli-susanna.salmi(a)heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu