Lintuhoitolalle eduskunnalta joululahjarahaa 

Silkkiuikku Heinolan lintuhoitolassa

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta sai viime viikolla valmiiksi mietintönsä valtion vuoden 2024 talousarvioksi. Samalla valiokunta päätti noin 50 miljoonan euron nettolisäyksistä hallituksen budjettiesitykseen. Nämä hallituspuolueiden ns. joululahjarahat kohdistuvat useisiin eri kohteisiin ympäri Suomea. Tänä vuonna varoja osoitettiin vahvasti eri tiekohteisiin, mutta yhtenä avustuskohteena oli myös Heinolan Lintuhoitola, jolle myönnettiin tukea 50.000€. 

Lintuhoitolan päällikkö Tuuli-Susanna Salmen mukaan nyt myönnetty raha on iso asia lintuhoitolalle. 
– Ilmaisena vierailukohteena hoitola ei juurikaan tuota kaupungille tuloja. Hoitolan tulevaisuus on useamman kerran ollut vaakalaudalla ja päättäjien myöntämä tuki osoittaa, että Heinolan lintuhoitolan tekemää työtä arvostetaan valtion mittakaavassa, ja toiminnan toivotaan jatkuvan, Salmi iloitsee. 

Valtiovarainvaliokunnassa on Salmen mielestä ymmärretty valtion rahoituksen merkitys ja tärkeys luonnonvaraisten – eli valtion omistamien – eläinten hoidossa.
– Nyt saatu raha on erinomainen ja tarpeellinen lisä Ympäristöministeriön myöntämän, harkinnanvaraisen valtionavustuksen lisäksi. Vuosittainen avustus on suunnattu luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettujen, vahingoittuneiden luonnonvaraisten eläinten hoitotoiminnan järjestämiseksi ja sitä haetaan erikseen joka vuosi. Vuodelle 2023 Heinolan lintuhoitolalle myönnettiin historiallinen 60 000 € ennätyssumma, Salmi kertoo. 

Salmen mukaan hoitolassa on tarkoitus ensi vuonna panostaa lintuaiheiseen luonto- ja ympäristökasvatukseen. 
– Nyt kun näyttelytila on remontoitu, haluaisimme hankkia sinne monipuolista ja vuorovaikutteista luontokasvatussisältöä lintujen ekologiasta ja evoluutiobiologiasta. Kokoelma on hieman suppea tällä hetkellä, joten se kaipaa päivitystä, Salmi korostaa. 

Lisätiedot: 
Tuuli-Susanna Salmi, Heinolan lintuhoitolan päällikkö / ympäristöasiantuntija 
050 5951 416 
tuuli-susanna.salmi@heinola.fi 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu