Liikuntapaikkojen kehittämiskysely herätti mielenkiintoa

Jäähallin ulkokuntosali

Liikuntapaikkojen kehittämiskysely keräsi 600 vastausta. Kysely toteutettiin Webropol-kyselyohjelmalla tammikuun aikana. Linkki jaettiin Facebookissa sekä sähköpostitse liikuntaseuroille. Näiden lisäksi joka koulusta toivottiin muutaman luokan vastaavan kyselyyn.

-Liikunta ja urheilu koskettaa lähes meitä kaikkia kuntalaisia joko aktiivisena käyttäjänä, lasten harrastusten kautta tai vaikkapa katsojan roolissa. Selkeästi kyselylle oli vastausmäärien mukaan tarvetta, toteaa liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen.

Aikuisille ulkoilureitit ja luontopolut oli selkeästi tärkein liikuntapaikka. Lapset puolestaan kokivat uimahallin ja uimarannat, liikuntasalit sekä jäähallin ja ulkojäät kaikista tärkeimmiksi liikuntapaikoiksi.

Ulkokuntosalien ja Kippiksen alueen kehittämistä toivottiin eniten

Eniten kuntalaiset toivoivat ulkokuntosalien kehittämistä. Tänä vuonna onkin tulossa ainakin Möljänpuistoon ikäihmisten kuntosalialue. Lisäksi Valoilvekselle Jyrängön päätyyn uusitaan pieni ulkokuntosali. Lisäksi Sinilähteen uimarannalle ja rantareiteille on tulossa muutamia kuntoilulaitteita. Lisäksi kirkonkylän alue on huomioitu alustavassa suunnittelussa olevan monitoimirakennuksen yhteydessä.

Lisäksi kuntalaiset toivoivat paljon jo maailman maineeseen nousseen Kippiksen alueen kehittämistä. Alueelle toivottiin mm. valaistusta, huoltorakennuksia ja talviylläpitoa. Lisäksi aikuisten vastauksissa erottautui tykkilumilatu, jolle valtuusto näytti tälle vuodelle vihreää valoa.

Pyöräilyn/talvipyöräilyn olosuhteita toivottiin kehitettävän sekä kuplahallin rakentaminen/tekonurmien määrän kasvattaminen sai reilusti kannatusta. Kesällä toivottuja lajeja skeitti ja padel saivat myös kyselyssä kannatusta. Kaikkiaan palautteita tuli moniin eri aiheisiin.

Kaikkien kyselyyn osallistuneiden ja yhteystiedon jättäneiden kesken arvottiin kymmenen heijastinpussukkaa, jotka sisälsivät liikunnallista puuhaa. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Maaliskuussa ideointipajoja

Seuroille on lähetetty kysely urheilupuiston ja sen ympäristön alueen kehittämisestä. Niin seurojen kuin kuntalaiskyselyn pohjalta nostetaan toiveet ja ideat karttapohjalle. Näitä lähdetään yhdessä kehittämään eteenpäin käyttäjien kanssa maaliskuussa.

Urheilupuiston alueen ideointipaja järjestetään ti 8.3. klo 17 alkaen yleisurheilukentän läheisyydessä. Raviradan ja Hakasuon aluetta ideoidaan to 10.3. klo 17 alkaen Raviradan tuntumassa. Näistä tiedotetaan vielä tarkemmin lähempänä ajankohtia.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu