Laviassuon aurinkovoimahankkeen yleisötilaisuus 22.11.

Aurinkopaneeleita

Forus Oy järjestää keskiviikkona 22.11.2023 klo 17.00 avoimen yleisötilaisuuden Heinolan Laviassuon aurinkovoimalahankkeeseen liittyen. Yleisötilaisuus järjestetään Vierumäen metsästysmajalla (Päivämäentie, Heinola). Yritys kertoo yleisötilaisuudessa voimalaitoshankkeen suunnittelusta, suunnittelutarveratkaisuhakemuksesta ja hankkeen aikataulusta. Yleisö voi esittää kysymyksiä hankkeeseen tai yleisesti teolliseen aurinkovoimaan liittyen. Tilaisuudessa on läsnä Forus Oy:n ja Better Energy Finland Oy:n edustajia sekä kaupunginarkkitehti Harri Kuivalainen Heinolan kaupungilta.

Laviassuon aurinkovoimalahanke tuo merkittävän lisän paikalliseen vähäpäästöiseen sähköntuotantoon. Suunnitellun voimalan teho on noin 50 MW ja tuottaa vuositasolla sähköä noin 50 GWh. Tuotanto vastaa n. 25 000 kerrostalokaksion vuotuista sähkön tarvetta.

”Yhteistyö eri paikallisten toimijoiden ja Heinolan kaupungin kanssa on sujunut hyvin hankkeen valmistelun aikana. Näissä hankkeissa on tärkeää osallistaa ja kuulla paikallisia tahoja erityisesti hankkeen alkuvaiheessa, jotta keskeiset asiat voidaan ottaa huomioon hankkeen tarkemmassa suunnittelussa.

Laviassuon aurinkovoimalan alueen suunnitelma on toimivan yhteistyön lopputulos.” toteavat Ylönen ja Kumpula aurinkovoimalahankkeesta.

Hankekehittäjänä toimii Forus Oy ja hankkeen rahoituksesta, teknisestä suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa tanskalaisen Better Energyn suomalainen hankeyhtiö. Better Energy jää myös voimalan omistajaksi ja vastaa sähkön tuottamisesta ja myynnistä. Yhtiöiden tavoitteena on kehittää aurinkovoimaa vastuullisimman tavalla. Se tarkoittaa luonnon monimuotoisuuden jatkuvaa huomioimista ja hiilineutraaliustavoitteiden edistämistä.

Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Hankkeen verkkosivut.

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Projektipäällikkö Arto Ylönen

+358 40 648 1833

arto@forus.fi

Projektipäällikkö Christian Kumpula

+358 50 306 6053

christian@forus.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu