Kulttuuritoimistoon Tähtipölyä

Näyttelyn taiteilija Hennariina Sippus on asunut Heinolassa vuodesta 2004. Hänelle Heinolassa arvokkainta on kaunis luonto ja puhdas vesistö, sekä hyvät mahdollisuudet harrastaa eri asioita.

Näyttelyn teokset ovat valmistuneet viimeisen vuoden aikana, jolloin Sippus on harrastanut myös keramiikkaa Jyränkölässä. Näyttelyssä onkin esillä myös kaksi keramiikkatyötä.

”Minulle ominaisinta tekemistä on erilaiset luovat työt, eri materiaaleja käyttäen. Näyttely koostuu pääosin tauluista, mutta myös keramiikka- ja alumiinilanka teoksista.”

Taulut Sippus on maalannut kodin yhteydessä olevassa työhuoneessa.

”Minulle ominaisinta tekemistä on erilaiset luovat työt, eri materiaaleja käyttäen. Näyttelyn taulujen materiaaleina on käytetty laadukkaiden sisustuskankaiden loppupaloja, akryylimaalia, puulastuja ja glitteriä.”

Ideat teoksiin ovat Sippuksen mukaan saaneet alkunsa väreistä, elämän tilanteista, liikkeestä, tekniikoiden kokeiluista, tunteista ja tapahtumista hänen ympärillään. Töitä ei ole varsinaisesti luonnosteltu, ne ovat ”syntyneet” hänestä.

Nyt esillä olevan näyttelyn siemen kylvettiin Sippuksen mukaan pandemian aikana, jolloin lisääntynyt kotona olemisen aika synnytti luovuuden uudelleen.

”Keski-iän ylityskin sai aikaan tarpeen kuulostella itseään ja omaa elämää, myös tämä vaikutti näyttelyn syntyyn. Oleilu rennoissa kotiasuissa, trikoissa yms. Pandemian aikana laittoi miettimään, että milloinhan seuraavan kerran tulee aika pukeutua kimallukseen? Päätinkin sitten lisätä tuota kimallusta luoviin töihini ja siksi jokaisessa taulussani on hiukan kimallusta eli TÄHTIPÖLYÄ.”

Näyttely on esillä Heinolan kulttuuritoimistossa syyskuun loppuun asti. Näyttelyyn vapaa pääsy ja se on avoinna kulttuuritoimiston aukioloaikoina. Kaikki työt ovat myös myynnissä.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu