Koulutuskeskus Salpaus tarjoaa hoiva-alasta kiinnostuneille koulutusta Heinolassa

hoitaja ikäihmisen seurassa

Uudenlainen sosiaali- ja terveysalan koulutus mahdollistaa tutustumisen ikääntyvien ja vammaisten hoiva- ja hoitotyöhön. Koulutus on suunniteltu ja se toteutetaan yhteistyössä alueen työnantajien kanssa

Koulutus on tarkoitettu kaikille hoiva-alalla työskentelyä pohtiville, alan vaihtajille sekä työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka haluavat saada kokemusta ikääntyneiden tai vammaisten parissa työskentelystä Heinolassa eri työnantajilla.

Koulutus toteutetaan uudenlaisena työelämä–oppilaitosyhteistyönä yhdessä oppien. Tavoitteena on, että opiskelija saa kokemusta hoiva- ja hoitotyöstä sekä hankkii valmiuksia sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun opettajien sekä työelämäosaajien johdolla.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hakeutua hoiva-avustajakoulutukseen. Mikäli hakijoita on tarpeeksi, hoiva-avustajakoulutus voidaan toteuttaa Heinolassa työvaltaisesti koulutus- tai oppisopimuksella vuoden 2023 aikana.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. 

Koulutuksen kesto ja rakenne

Koulutusaika on 12.9.–2.12.2022. Koulutus koostuu 10 päivän orientoivasta jaksosta sekä 10 viikon työvaltaisesta jaksosta. Työvaltainen opiskelu tapahtuu 4 päivänä viikossa työelämässä ja yksi päivä viikossa on teoriaopiskelua. Opiskelu sisältää myös itsenäistä työskentelyä. Vaikka opinnoista merkittävä osa tapahtuu työpaikalla, siihen ei sisälly näyttöä.

Hakijoilta edellytetään soveltuvuutta alalle sekä hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä. Maahanmuuttajien tulee selviytyä opinnoista suomen kielellä. Kielitestiä ei ole.

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus Heinolan WPK-talolla 1.8. 2022 klo 13-14.

Hakeminen

Hakuaika on 1.5.–3.8.2022. Ohjeet koulutukseen hakemisesta löytyvät TE-palveluiden verkkosivulta.

Lisätietoja

Sirpa Vannula
Koulutuskeskus Salpauksen opettaja
+358447080383 | sirpa.vannula@salpaus.fi 

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu