Koskensaaren lampaat ovat taas laitumella

Kaksi mustaa ja yksi valkoinen lammas Heinolan koskensaaressa

Viime kesän tapaan Koskensaaressa työskentelee tänä kesänä lampaita maisemanhoitotöissä. Edellisen vuoden kokemusten pohjalta laiduntavien eläinten määrä kasvatettiin kahdestakymmenestä kolmeenkymmeneen.

Laidunalue käsittää noin kolme neljännestä saaresta ja se on rajattu verkkoaidalla. Aidassa on neljä ulkoilijoille jatkuvasti avoinna olevaa jalankulkureittiä. Laavulle vievällä tiellä on lisäksi avattava portti. Portti on ehdottomasti muistettava sulkea aina käytön jälkeen.

Koskensaaressa voi laidunnuksesta huolimatta ulkoilla tavalliseen tapaan. Ulkoillessa mahdollisesti mukana olevat koirat on luonnollisesti pidettävä jatkuvasti kytkettynä ja omistajansa hallinnassa. Saareen jää aitaamatonta aluetta laidunalueen ulkopuolelle yli kuusi hehtaaria.

Lampaiden laiduntamista ja eloa on mukava seurata ulkoilun lomassa. Lampaita ei pidä kuitenkaan syöttää tai silitellä. Näin varmistamme, etteivät lampaat kesyynny liikaa ja ala jatkuvasti hakeutua saarella ulkoilevien ihmisten seuraan. Vääränlainen ruoka, esimerkiksi omenat, voivat olla niille hengenvaarallisia. Lampaat saavat luonnosta kaiken tarvitsemansa ruoan ja juoman.

Lisätietoja
Pia Parikka
lampuri
040 739 0494
pia@parikantila.fi

Juho Kontra
metsätalousinsinööri
0500 308 734
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu