Kirjaston lukupiirissä nuorten ja nuorten aikuisten kirjallisuutta

Kirjaston lukupiiriä mainostava erittäin värikäs kuva. Kuvassa on piirrettyjä hahmoja ja symboleja nuorisokulttuurista kuten kännyklitä, somea, lenkkareita ja pelejä.

Milloin viimeksi luit nuorten kirjan? Onko YA-kirjallisuus tullut jo tutuksi? Mistä nuorten kirjat tänä päivänä kertovat? Minkälaisessa maailmassa nuoret ja nuoret aikuiset elävät? Mitä muita kirjoja on kuin pakolliset lukukirjat koulutehtäviä varten? Minkälaisia kirjoja nuorille ja nuorille aikuisille kirjoitetaan?

Suomessa julkaistaan paljon laadukasta nuorten ja nuorten aikuisten (young adults, YA) kirjallisuutta. Nämä kirjat ja niiden tuottamat lukukokemukset ja fanikulttuurit elävät sosiaalisessa mediassa mm. kirjatokissa, kirjagramissa ja kirjatubessa.

Heinolan kirjaston lukupiirissä tiistaina 14.11. aiheena on nuorten ja nuorten aikuisten kotimainen kirjallisuus 2000-luvulla. Lukupiiri kokoontuu kirjaston Kotiseutu -huoneessa (pohjakerros) kello 17-18.30.

Heinolan kirjaston lukupiiri on kaikille avoin tilaisuus keskustella kirjallisuudesta ja lukukokemuksista. Lue tai kuuntele kirja tai pari teeman mukaisesti ja tule juttelemaan niistä toisten kanssa. Aiempaa tietämystä kirjallisuudesta et tarvitse. Lukupiiriin voi tulla myös vain kuuntelemaan.

Kirjaston ensimmäiseen kerrokseen on koottu kirjanäyttely lukupiiriin sopivista kirjoista. Lisää löytyy nuorten osastolta niin ikään ensimmäisestä kerroksesta. Lukupiirin kirjalista on myös julkaistu ja löytyy kirjanäyttelystä. Päivitetty versio kirjalistasta: lastu.finna.fi/List/1422015.

TERVETULOA!

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu