Kepparipuisto rakentuu Heinolan Perhepuisto Bongariin

Seitsemän tyttöä pitää keppihevosia olallaan.

Keskiviikkona 24.5. järjestettiin kepparipuiston ideointi-ilta, johon osallistui seitsemän innokasta keppariharrastajaa. Harrastajilla on selkeät toiveet ja visiot alueen kehittämisestä.

Alueelle toivotaan mm. erilaisia ja erikorkuisia esteitä. Esteiksi toivottiin mm. muuri-, vesi- ja maastoesteitä. Korkeimmat esteet saavat olla jopa 120 metrin korkuisia. Kouluratsastusradan voisi rakentaa helposti valkoisilla ämpäreillä, joihin laitetaan kirjaimet. Esteet ja välineet tulee olla siirrettäviä, jotta ratoja pystyy muuttamaan.

Kepparitalleja toivottiin vanhoille linja-autopysäkeille. Lisäksi toivottiin alueelle kukkia tai kasveja kaunistamaan aluetta. Penkit ja pöytäyhdistelmät olisivat myös kivoja, jotta voi seurata muiden suorituksia tai syödä vaikka eväitä. Nämä toiveet toteutetaan touko-kesäkuun aikana.

Kaikkia toiveita ei toki voida ihan heti toteuttaa. Alueelle toivottiin mm. rakennettua aitaa sekä lukittavaa varastoa, jotka on hieman isompia projekteja. Näiden suunnittelu ja toteutus vaativat hieman enemmän aikaa.

Kepparipuistoa on toivottu mm. Lasten ja nuorten parlamentissa ja Osbussa. Päijät-Hämeessä ei ole tiettävästi vielä yhtään kepparipuistoa, joten Heinolan Perhepuisto Bongarin kepparipuisto olisi ensimmäinen.

Liikennepuiston aidan maalaustalkoot pidetään ti 21.5. Paikan päällä on maalit ja pensselit sekä kahvi- ja mehutarjoilu. Talkoisiin tulee varata maalaukseen soveltuva vaatetus. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu