Kaupungin kokeiluun kaksi Resca-rantapelastuskeskusta

Kuvassa pelastuskeskus. Ominaisuuksina mm. Katamaraanirakenne takaa vakauden, Integroidut vetoaisat. Voidaan tarvittaessa vetää myös moottorikelkalla tai mönkijällä, Kevyt ja nopea liikutella. Toimii luotettavasti sekä avovedessä että hankalissa hankioloissa säästä riippumatta, Kannen tartuntareiät mahdollistavat lautalle nousun miltä sivulta tahansa, Kyljissä on köydet, joihin vedessä oleva voi tarttua. Lautan päissä on kantamiseen tarkoitetut kahvat, Pelastamiseen suunnitellun melan lavoissa on tarttumista helpottavat lenkit ja venehaka, Heikoilla jäillä liikuttaessa pelastaja voi kulkea ponttonien välissä pitäen kaiteista kiinni, Lautalla voi kuljettaa potilaan sijaan myös raivauskalustoa tai sukeltajien varusteita. Siitä saa tukevan työtason esim. umpihangessa toimimiseen.
Kuva: Rescari.fi

Heinolan kaupunki osti kokeiltavaksi kaksi Resca-rantapelastuskeskusta. Toinen on asennettu Rantapuistoon Piestanyn rantatien läheisyyteen ja toinen asennetaan Kylpylän uimarannalle.

Pelastuskeskuksilla pyritään korvaamaan jatkossa perinteiset pelastusveneet, joiden huolto varsinkin alkutalvesta ja kesäisinkin on hyvin työlästä. Lisäksi toivotaan, että pelastusvälineiden väärinkäyttö vähenee. Joka viikonloppu pelastusveneet on soudettu virran toiselle puolelle tai jätetty heitteille. Myös airot varastetaan tai rikotaan useita kertoja kesässä.

Lautta on helppokäyttöinen pelastustehtävässä sekä kevyt käsitellä. Pelastettava on helppo auttaa kyytiin verrattaessa tavalliseen pelastusveneeseen. Laite on pelastusalan ammattilaisten suunnittelema ja samaa tuotetta käyttävät myös itse ammattilaiset. Kaupunki toivoo, että asema välttyy ilkivallalta ja on tarvittaessa käytettävissä jos joku joutuu veden varaan.

Kuvassa Resca.rantapelastuskeskus

Lisätietoja

Eveliina Vanne
Kaupunginpuutarhuri
+358500549485
 Eve.Vanne@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu