Kaupungin kiinteistöt mukana energiansäästötalkoissa

Kuvituskuva. Energialuokituksen logo.

Energiahintojen noustua vuoden 2022 aikana tuntuvasti, kaupunki laati energiansäästöohjelman omistamilleen kiinteistöillä. Ensimmäisen vertailukelpoisen lämmityskauden kvartaalin, loka-joulukuun kulutusmittaus osoitti 8 % säästöä kaukolämmön kulutuksessa toissa vuoteen verrattuna. Samaan aikaan sähkönkulutus oli kasvanut 0,1 %. Kokonaisuudessaan kvartaalin energiasäästö vastaa noin 18 omakotitalon vuosikulutusta. Kulutuslukemissa on huomioitu vertailuvuosien väliset erot ulkoilman keskilämpötiloissa.

Energiasäästöt saavutettiin laskemalla keskilämpötiloja niissä kaupungin toimipisteissä, joissa siitä ei ole haittaa tilojen käyttötarkoitus huomioiden. Lisäksi ilmanvaihtoa on optimoitu soveltuvissa kohteissa. Säästöä on syntynyt useissa kohteissa. Kirkonkylän liikuntahallin kaukolämpöenergian säästö, 27 % on suurelta osin ilmanvaihtolaitteiden remontin ansiota. WPK-talon sisälämpötilan tarkempi hallinta toi 23 % kaukolämpöenergiasäästön.

Kaupunki jatkaa säästötoimenpiteitä myös vuonna 2023. Energian ostamisen tarvettavat vähentävät mm. uusiin rakennuksiin asennettavat aurinkopaneelit, joita on esimerkiksi uudessa lukiossa ja Kailas-talossa.

Lisätietoja
Jari Kuosa
Kiinteistöpäällikkö
+358 44 7976 859
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu