Kailas-talon rakentaminen alkaa maaliskuussa

Kailas-talon rakennushankkeen urakoitsijat on kilpailutettu ja valittu

Tammikuussa päättyneen urakkakilpailutuksen pohjalta Kailas-talon rakennusurakoitsijaksi on valittu työyhteenliittymä Insinöörityö Hentinen Oy ja SBS Betoni Oy, kokonaishintaan 13 311 000 euroa (alv 0%). Rakennusurakkaan saatiin neljä tarjousta. Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja siten kelpoisia tarjousvertailuun. Samaan aikaan kilpailutettiin myös rakennushankkeen sivu-urakat. Kaikkiaan kilpailutuksiin saatiin hyvin tarjouksia.

Kailas-talon yleissuunnitelmat ja hankkeen kustannusarvio hyväksyttiin teknisessä lautakunnassa ja hyvinvointilautakunnassa kesäkuussa 2020. Tuolloinen kokonaiskustannusarvio oli 19,114 miljoonaa euroa. Nyt hyväksyttyjen urakkatarjousten kokonaissumma on n. 17,8 miljoonaa euroa. Hankkeen voidaan siis arvioida pysyvän kaupungin talousarvioissa alun perin esitetyn 20 miljoonan euron raameissa. Hankkeelle on haettu liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta liikuntasalin ja lähiliikuntapaikkojen rakentamiseen.

Rakentaminen entisen lukion tontille käynnistyy lähiviikkoina ja valmistuu loppusyksyllä 2022

Urakoitsijan kanssa käytyjen neuvotteluiden mukaan rakennustyöt pyritään aloittamaan maaliskuun aikana. Urakoiden valmistuminen ajoittuu lokakuuhun 2022. Rakennuksen käyttöönoton tavoitteena on vuoden 2023 alku.

Kailas-taloon sijoittuvat Kailaan koulu, Kailaan päiväkoti sekä koko Heinolaa palveleva liikuntasali ja kaupungin uusi tuotantokeittiö. Koulun arvioitu oppilasmäärä on 390 oppilasta, ja päiväkodissa on 80 paikkaa. Rakennuksen bruttopinta-ala on n. 7700 neliötä. Rakennus sijoittuu tontille, jossa aiemmin sijaitsi Heinolan lukio.

Kailas-talon moderni oppimisympäristö muodostuu oppimissoluista, joiden tilat ovat joustavasti käytettävissä erilaisiin opetustilanteisiin. Varhaiskasvatus ja alkuluokat muodostavat toisiinsa kytkeytyvän ja osittain yhteisiä tiloja käyttävän kokonaisuuden. Kailaan koulussa toimii myös kaupungin alakoulujen erityisen tuen pienryhmät.

Kailaan koulu toimii tällä hetkellä väistötiloissa kolmessa eri toimipisteessä. Päiväkodin ja esiopetuksen tilat vanhassa Kailaan koulussa (entinen Niemelä-talo) ovat toistaiseksi edelleen käytössä.

Lisätietoja

Kiinteistöpäällikkö Jari Kuosa
puh. 044 797 6859

Teknisen toimen johtaja Harri Kuivalainen
puh. 044 797 6907

etunimi.sukunimi(at)heinola.fi

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu