Kailas-talon liikuntahankkeisiin tukea yhteensä 970 000 euroa

Kailas-talo ilmakuva

Heinolan Kailas-talon liikuntahallin ja Kailas-talon lähiliikuntapaikan hankesuunnitelmille on myönnetty tukea yhteensä 970 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö avustaa liikuntahallin rakentamista 750 000 eurolla ja aluehallintovirasto tukee alueen monipuolisen lähiliikuntapaikan rakentamista 220 000 eurolla.

Liikuntasalihankkeessa Heinolan kaupunki linjasi, että liikuntasalit rakennetaan koulujen yhteyteen ja muita liikuntasaleja ei ole tulossa. Kuntalaisten riittävät liikuntavuorot huomioiden erityinen tarve on juuri isoille liikuntasaleille. Kailas-talon liikuntahalli on 1 232 neliön kokoinen ja Heinolan suurin. Saliin tulee 240 hengen katsomo ja näyttämö. Sali profiloituu enemmän salibandyyn, joukkuevoimisteluun ja jalkapalloon. Avustuksia myöntävä taho ministeriössä linjasikin Heinolan Kailas-talon liikuntahallin vuonna 2021 Etelä-Suomen tärkeimmäksi hankkeeksi.

Kailas-talon lähiliikuntapaikka tulee päivisin aktiiviseen käyttöön koululaisille ja varhaiskasvatuksen lapsille. Iltaisin piha on koko keskustan alueen lähiliikuntapaikka. Koululaiset ja varhaiskasvatuksen lapset ovat olleet mukana suunnittelemassa piha-alueita ja lähiliikuntapaikan toiminnoista sekä palveluista on keskusteltu kyläilloissa ja seurafoorumeissa. Alueella on huomioitu erityislasten liikkuminen ja liikuntapaikalla on omat alueet pienille ja isoille lapsille. Liikunta-alueen vieressä on myös hakkeella täytetty luontopolku, joka kannustaa luonnossa liikkumiseen.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu