Kailas-talo avasi ovensa

Kailas-talo

Kauan odotettu muutto tapahtui vihdoin. Uutuutta hohtava Kailas-talo avasi ovensa koululaisille ja esiopetukselle maanantaina 6.2.2023. Varhaiskasvatus siirtyy uuden talon katon alle elokuussa 2023.

Uutuuttaan hohtavat pinnat, raikkaat kalusteet, muunneltavat tilaratkaisut, antibakteeriset pinnat, kaarevat linjat – niistä on uusi Kailas-talo tehty. Talo tarjoaa tilat koululaisille, esiopetukselle ja varhaiskasvatukselle sekä liikuntaharrastustoiminnalle.

Talo pitää sisällään oppimistiloja, jotka ovat yhdistettävissä siirtoseinillä toisiinsa tai avattavissa talon ns. keskustorille, myös rauhallisempia tiloja löytyy. Myös tilojen monikäyttöisyyteen on kiinnitetty huomiota, esim. varhaiskasvatuksen lepotilat ovat muussa käytössä lepoajan ulkopuolella.

Koulumme on väistövuosien jälkeen viimein saman katon alla, ja pääsemme toteuttamaan opetusta pedagogisen ajattelumme mukaisesti. Meille tärkeät asiat, kuten yhteisopettajuus ja erityisen tuen pienryhmien yhteistyö yleisopetuksen kanssa, ovat nyt mahdollisia toteuttaa jokapäiväisessä koulutyössä. Kailas-talon käyttöönotto juhlisti Kailaan koulun viisivuotissynttäreitä hienolla tavalla, iloitsee rehtori Reetta Rautiainen.

Talon liikuntahalli on Heinolan suurin lähes 1300 m2 ja se on jaettavissa kolmeen osaan. Liikuntahallissa on huomioitu erityisesti salibandyn sekä voimistelun tarpeet ja se palveleekin satoja liikkujia viikoittain. Liikuntahalli ja sen yhteydessä oleva kioskitilat ovat myös lähes joka viikonloppu ottelu ja turnaus käytössä. Näyttämön lava on suunniteltu mm. tanssiliikuntaan soveltuvaksi.

Vihdoin on saatu salitilanne kohtuullisen hyvälle mallille ja voimme tarjota harjoitusvuoroja lapsille kohtuulliseen aikaan, iloitsee liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen ja jatkaa

Luontaisesti kaikki eivät saa kaikkia haluamiaan vuoroja, mutta tilanne on merkittävästi parempi, mitä se on ollut viimeisien vuosien aikana.

Kailas-talon piha on suunniteltu monipuoliseksi leikki- ja pelialueeksi. Pihassa on huomioitu myös erityislapsien tarpeet mm. eri värein ja muodoin.

Talosta löytyy myös tuotantokeittiö, josta päivittäiset kouluruoat jaetaan kaikkiin Heinolan kouluihin.

Pikkulinnut lauloivat myös, että ohikulkijoita ja koulun naapureita ilahdutti lasten ja nuorten äänet maanantaiaamuna 6.2. Kailas-talon pihalla.

Nyt odotammekin innolla, että Kailas-talossa järjestetään avoimet ovet – tämä toteutuu syksyllä.

Ensin talon varsinaiset käyttäjät saavat kotiutua uusiin tiloihin ja sitten me muut pääsemme tutustumaan niihin.

Käyntiosoite:  Vahlmaninkatu 2, 18100 Heinola.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu