Kaikille avoin runopolku houkuttelee kävijöitä Heinolan WPK-talolle tulevana lauantaina

Runopolku-tapahtuman kansikuva

Kulttuuripalvelun järjestämää runopolkua ihasteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2016. Lauantaina kaikille avoin elämyksellinen runopolku on järjestyksessään jo kolmas. Ensimmäinen oli vuonna 2016. Runopolun piti toteutua jo keväällä 2020, mutta se siirtyi koronan vuoksi. Alkuperäinen idea syntyi halusta suunnitella lapsille sanataidetta, jonka toteuttamispaikkana WPK-talon historiallinen miljöö voisi toimia.

Heinolan runoviikko on aikuisille suunnattu, joten halusimme keksiä jonkun kivan ja runollisen tapahtuman myös lapsille. Kun tapahtuma järjestettiin vuonna 2017 toista kertaa, tykkäsivät lapset ja opettajat todella paljon, kertoo runopolun käsikirjoittaja Katja Tamminen.

Tapahtumatuottaja Velkki Mykrä on toiminut alusta asti runopolun “isänä” ja rakentanut sitä suurella sydämellä, tapahtumatuottajan ammattitaidolla ja pikkupojan innolla.

Tämä on ainutlaatuinen audiovisuaalinen elämys ja ainoa sisätiloissa järjestettävä elämyspolku. Onhan se aivan mieletöntä, että vielä 55-vuotiaana pääsee rakentelemaan tällaisia upeita majoja, Velkki naurahtaa.

WPK-talo tutuksi myös lapsille

Velkin kanssa polkua on ollut kahtena vuonna rakentamassa Koulutuskeskus Salpauksen mediatuotannon linjan opiskelijoita. Polku rakentuu teatterin keinoja hyödyntävän lavaste-, ääni- ja valomaailman avulla. 

Tämä on erinomainen tapa saada lapset tutustumaan WPK-taloon. Kun talo on hieman eri lailla puettu ja sieltä löytyy jännittävää sisältöä, innostuvat lapset siitä aivan uudella tavalla, kertovat Tamminen ja Mykrä.

Ensimmäisessä järjestetyssä runopolussa lapset kirjoittivat ajatuksella “kuka minä olen, jos kuvaa ei ole”. Toisena vuonna runopolulta kerättiin sanoja, joista saattoi lopulta koota japanilaisen haiku-runon. Tänä vuonna polku polveilee eteenpäin perinteisenä loruna. Polulla pitää lukemisen lisäksi myös kirjoittaa, kuunnella, pysähtyä, aistia ja kohdata. Tamminen pyrkii aina tuomaan tekstiin jotain sanaleikkiä, jotain pohdittavaa ja jotain oivaltavaa.

Se on sellainen kokonaisvaltainen kokemus, joka toivottavasti jää lapsille mieleen, hän kertoo.

Keskiviikosta perjantaihin runopolun kulkevat kaupungin 2. luokan oppilaat osana kaupungin kulttuuripolun ohjelmaa. Lauantaina 26.3. polku on avoinna yleisölle kello 11–14. Polun varrella lapsia ja aikuisia ovat ohjaamassa Salpauksen oppilaat sekä kulttuuripalvelujen henkilökuntaa.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu