Kaatumisten ehkäisy -luento keräsi mukavasti yleisöä

Kaatumisten ehkäisy luennon taukojumppa

Keskiviikkona 1.11.2023 WPK-talolla järjestetty Kaatumisten ehkäisy -luento keräsi lähes 70 ikäihmistä paikalle kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja sekä kaupungin linjauksia liukuesteiden hankinnasta. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointialueen ja Heinolan kaupungin kanssa.

Tilaisuuden avasi Heinolan kaupungin hyvinvointipäällikkö Kirsi Mäkilä. Ensimmäisen asiantuntijapuheenvuoron piti ravitsemusterapeutti Mari Viiru, joka puheenvuorossaan painotti monipuolisen ravinnon merkitystä vireyteen ja yleiseen jaksamiseen. Seuraavaksi johtava ylilääkäri Kirsi Timonen puhui yleisesti kaatumisten ehkäisystä ja kaatumisten aiheuttamista vahingoista. Kuulijan oli helppo tunnistaa oman elämän yhtymäkohtia arjesta kummankin puhujan esityksistä.

Esitysten välissä terveysliikuntakoordinaattori Kirsi-Marja Vihervaara piti ohjatun taukoliikuntahetken. Liikkeet olivat sellaisia joita jokainen voi myös tehdä kotona yksin tai vaikka ystävän kanssa.

Tilaisuuden päätteeksi hyvinvointipäällikkö Kirsi Mäkilä kertoi kaupungin tuesta kenkiin laitettavien liukuesteiden hankinnassa.

Tilaisuus päättyi kahvitteluun ja vapaaseen keskusteluun. Palaute tilaisuudesta oli varsin positiivista ja tilaisuuden ajoitus oli varsin hyvä – ulkona oli varsin kurja loskainen keli kun tilaisuuteen saavuttiin. Tilaisuus sai kiitosta myös esitysten pitäjien kannustavasta ja myönteisestä lähestymistavasta, reippaasta tunnelmasta sekä mukavasta jumpasta. Eräs kertoi saaneensa hyvän muistutuksen tyhjentää yläkaappeja, ettei tarvitse sieltä tavaroita kiipeillä.

Hyvä vinkkejä jokainen varmasti sai kotiin vietäväksi ja oman arjen uusiksi rutiineiksi esim. liikunnan osalta.

Kiitos tilaisuuteen osallistuneille ja tilaisuuden järjestelyissä mukana olleille – liikutaan turvallisesti jatkossa.

Takaisin ajankohtaisiin
Etusivu